3 Essentials voor cappuccino met echte melk op het werk

De kwaliteit van goede cappuccino op het werk. Een veelgehoord onderwerp rondom de koffiemachine op kantoor. Een belangrijke succesfactor voor lekkere cappuccino is naast sterke espresso en een goede koffiemachine de juiste melk. Gelukkig zijn deze cappuccino essentials nu ook verkrijgbaar op je werk! Hiermee drink je de perfecte cappuccino nu ook eenvoudig op kantoor. Geen stop meer bij de barista om de hoek. Begin de werkdag met een cappuccino met verse melk uit de koffiemachine op het werk!

1.  Sterke espresso als basiskoffie
2. Koffiemachine met echte melk
3. Melk voor een goede cappuccino op werk

Cappuccino drinken op het werk

1. Sterke Espresso als basiskoffie voor cappuccino op kantoor

Voor cappuccino op het werk heb je sterke espresso nodig. Dit is de basiskoffie van een cappuccino. Espresso is geen koffiesoort op zich. Het is de naam voor een bereidingswijze van koffie. Espresso is een scheut donkere geconcentreerde koffie gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen. De bereiding vindt, anders dan normaal, plaats in zeer korte tijd onder hoge druk. Ben je op zoek naar een koffiemachine met een cappuccino functie voor op kantoor? Dan heeft deze koffiemachine op zijn minst een espresso functie nodig. Maar dan ben je er nog niet. Melk is namelijk een ander belangrijk ingrediënt van goede cappuccino. En dit vraagt om integratie met jouw koffiemachine.

2. Koffiemachines met echte melk voor op het werk

Op zoek naar een koffiemachine met lekkere cappuccino op kantoor? Voor bedrijven bestaat er een steeds grotere keuze uit koffiemachines met echte melk. Hierbij kan je kiezen uit professionele koffiemachines voor grote bedrijven. Maar ook zijn er compacte koffiemachines beschikbaar voor kleinere bedrijven mét espresso- en cappuccinofunctie.

Professionele koffiemachines voor grote bedrijven

Bij een groot bedrijf (tot 75 medewerkers) is een snelle professionele koffiemachine van belang. Een voorbeeld hiervan is de Franke A600 koffiebonenmachine. Deze koffiemachine heeft een geïntegreerd melksysteem. Dit betekent dat de echte melk letterlijk ín de machine is geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de koffiemachine compact is en de melkfuncties goed samenwerken. Bijzonder hierin is het CleanMaster systeem. Dit zorgt namelijk voor een volautomatische reiniging van je koffiemachine.

Compacte koffiemachines voor kleinere bedrijven

Voor kleinere bedrijven met minder medewerkers is de Jura WE8 een geschikte koffiemachine. Voor het zetten van cappuccino breid je deze koffiemachine uit met een extern melksysteem; de Jura Milk Cooler Piccolo. Een compacte koelkast voor twee pakken melk, die eenvoudig koppelt aan de koffiemachine. Het voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van losse melkpakken. Geen zorgen dus met de schoonmaak. En voor de fijnproever kan je ook wisselen met melksmaken.

franke-koffiemachineJura-koffiemachine

3. Melk voor een goede cappuccino op het werk

Cappuccino bestaat naast espresso voor tweederde uit melk. De keuze voor het soort melk beïnvloedt de keuze voor een koffiemachine. Je kunt kiezen voor instant melk en echte melk. Veel mensen kozen voor instant melk op kantoor omdat je deze koffiemachines eenvoudig schoonmaakt. Maar ook de professionele koffiemachine met echte melk maak je tegenwoordig heel eenvoudig schoon!

Met cappuccino van echte melk maak je wel degelijk een verschil! Melk bestaat uit water, vitaminen, mineralen, vet, eiwitten en lactose. De eiwitten en lactose zijn hierbij cruciaal voor goede cappuccino. De eiwitten zorgen voor stevig melkschuim. De lactose zorgt voor de zoete smaak. De verhouding tussen de eiwitten en lactose zijn van groot belang en afhankelijk van het soort melk. Hoe voller de melk hoe romiger je cappuccino. Bovendien krijg je met volle melk mooi lobbig melkschuim.

De manier waarop de koffiemachine de melk opschuimt, is ook belangrijk voor een goede cappuccino. Niet alleen bepaalt dit het uiterlijk. Door de melk te verwarmen, verandert het ook van smaak en textuur. De manier om de melk op te schuimen verschilt per koffiemachine. Dit is ook afhankelijk van het melksysteem. Globaal zijn er drie verschillende soorten systemen, namelijk; een melkreservoir, melkslang en stoompijpje. Houd hier dus rekening mee met het zoeken van de perfecte cappuccino koffiemachine.

Zin gekregen in cappuccino?

Ben jij een echte cappuccino fan? Bekijk dan alle opties die wij bieden voor goede cappuccino. Variërend van de geschikte koffiemachine tot aan de juiste melk.

Liever eerst proeven? Vraag dan gratis en vrijblijvend een koffieproeverij aan!

Gepubliceerd op 25 augustus 2017 door