#5 redenen waarom je niet zonder koffie kan op kantoor

Misschien wel de grootse ergernis op de werkvloer… de koffie is op! Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt; je komt s’ochtends op je werk en er is weer geen koffie. Niet bepaald een goed begin van je dag. Zeker als dit vaker dan eens gebeurd. Daar gaat de stagiair weer op de fiets naar de supermarkt om koffie te halen. Terwijl een goed georganiseerd bedrijf eigenlijk écht nooit zonder koffie kan zitten. Want jouw ochtendhumeur is niet de enige reden waarom goede koffie op kantoor belangrijk is…

#1 Zonder koffie geen goede medewerkers meer

Het klinkt wellicht wat gek in je oren, maar proef het verschil maar eens. Solliciteer je bij een nieuw bedrijf en je krijgt een plastic bekertje met oploskoffie of je krijgt een mooie espresso uit een voorverwarmd kopje. Iedereen kiest voor het bedrijf met goede koffie. Uiteraard maakt niemand zo’n keuze alleen op basis van de koffie. Toch vergeten veel mensen dat dit wel altijd hét eerste contact moment is. En niets is minder waar: De eerste indruk telt.

#2 Hoe praten medewerkers over koffie op jouw bedrijf?

Voor werknemers gaat hetzelfde op. Je blijft waarschijnlijk praten over die slechte koffie, als je al bij dat éne bedrijf met slechte koffie bent gaan werken. Tegenwoordig is iedereen steeds betere koffie gaan drinken. Zowel in de horeca als thuis is de koffie in Nederland de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Alleen op kantoor blijven we vaak slechte koffie drinken. Hoe groter dit verschil is tussen goede koffie op- en buiten ons werk, des te negatiever de werkervaring en bedrijfscultuur. Uiteindelijk zijn de medewerkers het belangrijkst binnen een organisatie, dus luister goed naar hun behoefte.gio-coffee-koffie-koffiemachine-kantoor

#3 Stimuleer productiviteit op kantoor

Koffie blijft een stimulerend product. Of het nu tussen je oren zit of dat je echt een cafeïne kick nodig hebt… koffie maakt je productiever. Medewerkers stellen niet voor niks hoge eisen aan koffie op kantoor. Koffie is bijna essentieel geworden op de werkvloer. Menig kantoormedewerker gelooft niet in een goede werkdag zonder koffie. Ook niet zo gek want de cafeïne kick die je kan krijgen van koffie zet ook aan tot meer alertheid. Je krijgt meer energie waardoor je langer door kan gaan, maar je ook beter kan concentreren.

Lees alles over koffie op kantoor >

#4 Koffie: de eerste indruk voor klanten en contacten

Klant- en contactrelaties zijn uiteraard essentieel voor je business. Een goede bespreking, onderhandeling,  of zelfs brainstormsessie begint met een goede bak koffie. Juist op je belangrijke relaties wil je indruk maken. Simpelweg gaat dat niet met ‘slechte’ koffie uit een koffiemachine die niet past bij de professionaliteit die je als bedrijf wilt uitstralen. Er zijn zelfs bedrijven die hun eigen merk koffie willen om echt indruk te maken. Wellicht gaat dat wat ver. Maar gemakkelijk en professioneel kan het ook: gewoon goede koffie uit een kwalitatieve koffiemachine.

#5 Wat iedereen in je bedrijf laat stralen

Of het nu gaat om je eigen medewerkers of om je zakenrelaties. Echt genieten van een goed koffiemoment gaat pas als je er geen omkijken naar hebt. Iedereen hun favoriete koffie kan drinken van de lekkerste koffiebonen. Het gaat om samen genieten, een lach op ieders gezicht. Dat is waar koffie uiteindelijk om draait.

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 door