Bitterkoekjespudding met espressosiroop

Bitterkoekjespudding! Altijd lekker natuurlijk, maar probeer het ook eens met espressosiroop.

bitterkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 ml amarettolikeur
  • 8 bitterkoekjes (in kleine stukjes)
  • 1 pakje pudding met roomsmaak
  • ½ liter koude melk
  • 1 zakje espresso oploskoffie (1.8 g)
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker

 Keukenspullen

  • puddingvorm (inhoud 3/4 liter)

 Bereiden

Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.

 

Gepubliceerd op 13 november 2014 door