Producten voor verse cappuccino op het werk

Alle benodigde producten voor de lekkerste Cappuccino op het werk

De Cappuccino is niet meer weg te denken als koffievariant op het werk. In bijna elk bedrijf in Nederland is er vraag naar goede Cappuccino. Vaak is het niet alleen het personeel dat hiernaar vraagt, maar zijn het ook bezoekers en klanten. Waar voorheen gevraagd werd om ‘koffie met melk’ is de vraag nu direct: “heb je ook Cappuccino?” Deze verandering heeft alles te maken met de positieve ontwikkeling waarbij iedereen betere koffie wilt drinken. Voornamelijk op de werkvloer is de vraag naar goede koffie de afgelopen jaren flink toegenomen. Tenslotte wil je juist op het werk, waar je de meeste tijd doorbrengt, kunnen genieten van goede koffie.

Cappuccino de populairste koffievariatie op het werk

Koffie is voor veel medewerkers één van de belangrijkste dagelijkse voorzieningen op de werkvloer. Een goede kop koffie is dan ook essentieel als het gaat om het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Aangezien de Cappuccino als koffiesoort steeds gewilder is, neemt het belang van een goede koffiemachine toe. Hierbij is het belangrijk dat je melkkoffievariaties kan zetten. Overige veel gedronken koffievariaties met melk zijn de: Latte Macchiato, Café Latte (koffie verkeert) en Cortado. Hiervan is de Cappuccino veruit de belangrijkste koffiekeuze die mogelijk moet zijn.

Een Cappuccino in een handomdraai: Snel, hygiënisch en gemakkelijk

Een Cappuccino bestaat officieel uit drie componenten: espresso, melk en melkschuim. Hiervoor gelden gelijke verhoudingen; 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim. Het melkschuim ontstaat bij het verwarmen (opstomen) van de cappuccinomelk. Voor een goede Cappuccino heb je dan ook niet veel nodig. Het is vrij eenvoudig een goede Cappuccino te maken, bestaande uit de juiste verhoudingen. Op je werk is het wellicht wat lastig om dit allemaal handmatig klaar te maken voor jou en je collega’s. Maar de automatische koffiemachines van Gio Coffee bieden hiervoor de ideale oplossing! Ze maken eenvoudig een cappuccino met één druk op de knop. Zo is een Cappuccino net zo gemakkelijk te zetten als een ‘gewone kop koffie’. Daarnaast is een Cappuccino uit een van de Gio Coffee koffiebonenmachines bovendien binnen 28 seconden gemaakt.

Hoe maak je een goede Cappuccino voor op het werk?

Voor een goede Cappuccino heb je de bovenstaande drie componenten nodig: Espresso, melk en melkschuim. Voor de lekkerste Cappuccino op het werk moet je natuurlijk zorgen dat al deze componenten optimaal zijn. Het belangrijkste begint bij de basis: de Espresso. Zorg voor een sterke espresso en gebruik hiervoor het liefst koffie van verse koffiebonen. Vaak zijn pittige koffiebonen met een volle body hiervoor het beste. Hiervoor raden wij de Gio Grande koffiebonen van Gio Coffee aan. Deze zijn zeer geschikt voor het maken van een heerlijke Cappuccino. Natuurlijk hangt de keuze voor koffiebonen helemaal af van persoonlijke smaak. Ook de iets mildere Gio Eccellente koffiebonen doen het goed in een Cappuccino. Door te zorgen voor een espresso met een mooie créma laag, krijgt je Cappuccino een mooie kleur. Daarnaast is het hierdoor zelfs mogelijk latte art in je Cappuccino te maken.

Goed melkschuim voor een Cappuccino

De volle romige smaak die een goede Cappuccino heeft, komt af van de melk. Het is dan ook zeer belangrijk goede melk te bereiden met mooi glimmend (micro-)melkschuim. Dit (micro-)melkschuim ontstaat bij het opstomen van de cappuccinomelk. Bij het opstomen van de melk vormen zicht kleine luchtbelletjes die er door de hete stoom ingeblazen worden. Hierbij vormen de proteïnen in de melk samen met de kleine luchtbelletjes een stevige schuimlaag. Om de stevigheid van het schuim te testen, kan je een theelepeltje op het schuim van je Cappuccino leggen. Als je melkschuim stevig genoeg is zou deze er niet doorheen moeten vallen. De melk van een Cappuccino moet nooit te warm zijn. Als de melk boven de 80 graden komt, verliest de melk smaak en structuur. De ideale melktemperatuur van den Cappuccino ligt dan ook tussen de 70 en 75 graden.