Zach­te cho­co­la­de-kof­fiesouf­fleetjes

Overheerlijke chocolade-koffiesouffleetjes is natuurlijk iets waar iedereen van droomt. Wie kan er nu nee zeggen tegen chocolade?!

000703886_001_ROO1101071_300

Wat heb je nodig voor deze heerlijke chocolade-koffiesoufleetjes voor 4 personen?

  • 2 eetlepels suiker
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • 150 g pure chocolade (met koffie (70% cacao))
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 50 g poedersuiker

Speciale keukenbenodigdheden

  •  4 hittebestendige cappuccinokopjes of soufflépotjes

Bereiden

  1. Vet de cappucinokopjes of soufflépotjes in en bestrooi de met suiker. Schud de overtollige suiker eruit.
  2. Smelt in een pannetje de boter met de chocolade al roerend op een heel laag vuur. Neem zodra de chocolade bijna gesmolten is het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de chocolade glanst. Roer de likeur erdoor en klop de eidooiers stuk-voor-stuk door de gesmolten chocolade.
  3. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocolade op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven en bak de soufflés in ongeveer 15 minuten gaar.

Geniet er van, maar kijk uit dat je je mond niet brand!

Gepubliceerd op 25 september 2014 door