Chocolade ijs met koffie-chocoladesaus, klinkt goed toch?

Eens zin een in ander ijsje van gewoon vanille? Probeer dan eens dit recept voor chocolade ijs met koffie-chocoladesaus!

chocoladeijsmetkoffiechocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  1 bak Malaga-roomijs (1 liter)
  • 1 reep witte chocolade in stukjes (100 gram)
  • 1 reep pure chocolade in stukjes (100 gram)
  • 1 bekertje slagroom (125 milliliter)
  • 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca)

Bereiden

Laat het ijs ongeveer 30 minuten van tevoren zacht worden door deze uit de vriezer te nemen. Als deze zacht is meng je de kleine stukjes witte chocolate erdoor. Vries hierna het ijs opnieuw in. Laat de pure chocolade samen met de slagroom op een laag vuur smelten. Blijf wel regelmatig roeren! Los daarna de koffiepoeder op in het mengsel. Haal het ijs weer uit de vriezer en verdeel deze over 4 schaaltjes. Schenk een gedeelte van de warme chocoladesaus over de bollen met ijs en schenk de rest in een apart sauskommetje om apart erbij te serveren.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014 door