Hoe kies je voor de beste koffieleverancier?

Per week zit je zo’n 24 tot 40 uur op je werk, sommige mensen zelfs nog meer. Uit onderzoek is gebleken dat zeven op de  tien mensen koffie drinkt op het werk, gemiddeld zo’n vier kopjes per dag!  Erg fijn dus als de koffie op je werk lekker smaakt! Maar hoe vind je nu een goede koffieleverancier? Welke aspecten zijn belangrijk? We hebben voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij de keuze voor je koffieleverancier.

Welke koffie wil je?

Heb je al een koffiemachine staan? Dan kies je voor de koffie die geschikt is voor je huidige apparaat. Let er wel op dat je je koffiemachine opnieuw laat afstellen door een servicemonteur. Iedere koffiemelange heeft een eigen smaak, de snelheid van zetten, de hoeveelheid water, de hoeveelheid koffie, het heeft allemaal invloed op de smaak. En smaak is heel persoonlijk! Dus proef je koffie goed als de monteur de koffiemachine afstelt. Een ervaren servicemonteur weet de machine exact zo af te stellen, dat jij je koffie dagelijks kunt drinken zoals jij het lekker vindt!

Ben je ook op zoek naar een nieuwe koffiemachine?

Dan ga je op zoek naar de ideale oplossing voor op jouw werk. Je kunt kiezen uit verse koffiebonen, vriesdroog/instant koffie en fresh brew.

Wil je het idee hebben dat je op een Italiaans terras zit met je cappuccino? Kies dan voor een verse koffiebonenmelange. Je krijgt dan een smaakvol vers gezette kop koffie, echt genieten!

Wil je met je collega’s tijdens de korte koffiepauzes met z’n allen snel een kopje koffie drinken? Kies dan voor een vriesdroog of instant koffie. Je kopje koffie is dan snel gezet. Een bijkomend voordeel; de koffiemachine heeft geen koffie afval, dus weinig werk om de koffiemachine te reinigen.

Denk je met weemoed terug aan de aroma rood koffie uit het ‘ouderwetse’ koffiezetapparaat met de bruine filters? Kies dan voor een fresh brew koffiemachine. Je kunt hiermee snel een kopje koffie zetten en terugdenken aan de kopjes koffie die je vroeger bij opa en oma kreeg.

Eerlijke koffie

Koffie wordt geteeld in landen tussen de keerkringen, veelal landen waar de levensstandaard niet heel erg hoog is. In de ontwikkelde landen is koffie een gemeengoed en wordt het dagelijks gedronken. Om te zorgen dat de koffieboeren, die jouw dagelijks kopje koffie mogelijk maken, kunnen leven van het verbouwen van koffie is het belangrijk om eerlijke koffie te kopen. Er zijn verschillende keurmerken voor producten, zoals Rainforest Alliance, Fair Trade, Max Havelaar en UTZ.

Bezorgen of bestellen?

Wil je zelf koffie bestellen of wil je dat er iedere 4 weken iemand langs komt om de koffie aan te vullen? Ben je zelf erg druk en vind je het fijn om geen omkijken te hebben naar je koffievoorraad? Kies dan voor een leverancier die op vaste routes levert en iedere paar weken bij je langskomt. Je voorraad wordt dan aangevuld. Spreek van te voren af welke producten je wilt hebben. Na enkele maanden weet de leverancier precies welke hoeveelheden je nodig hebt om een maand vooruit te kunnen.

Wil je zelf bestellen? Kies dan voor een koffieleverancier met een webshop waar je zelf je producten kunt kiezen. De producten worden dan meestal gewoon met de post bezorgd. Denk er wel aan dat je op tijd je koffie bestelt, zodat je niet zonder koffie zit als er een klant op bezoek komt!

De belangrijkste zaken hebben we zo wel benoemd. Zijn er nog andere dingen die jij belangrijk vindt?

Gepubliceerd op 20 november 2014 door