Houd jij van koffie uitdagingen?

Elke dag hetzelfde bakje koffie kan een beetje saai worden. Mocht je nu van een uitdaging houden, hier is een aantal koffie records die je kan proberen te verbeteren!

De grootste ijskoffie

Je hebt wel een flinke kop nodig voor deze uitdaging. Een kop die een inhoud heeft van tenminste 5,678 liter wel te verstaan. Deze gigantische ijskoffie was gemaakt door GourmetGiftBaskets.com uit Amerika in 2010. De ijskoffie had een temperatuur van 7,22 C en bevatte 1,360 kilo ijsklontjes. Als je echt een ijskoffie liefhebber bent en wel open staat voor een uitdaging is dit misschien iets voor jou.

Een auto die op koffie rijdtVolkswagen Scirocco rijdt op koffie van Londen naar Manchester

Een handige man in huis of houd je zelf wel van wat sleutelen aan de auto? Dan is het misschien iets voor jou om deze recordpoging te verbreken. In 1988 was er namelijk een Volkswagen Scirocco die op koffiebonen kon rijden. En dan hebben we het niet over een leuke 100 meter, maar een flinke 337 kilometer! De Volkswagen reed van Londen naar Manchester.

Piramide

Als je te veel kopjes thuis hebt staan is dit ook een mooie uitdaging. In 2010 hebben een aantal mensen de grootste koffie piramide gebouwd. Het bouwwerk bestond uit 22,140 koppen en had een afmeting van 40 bij 40 koppen als de basis. Het bouwwerk was 4.16 meter hoog en het duurde maar liefst 8 uur om deze te bouwen. Dan moet je toch geluk hebben dat er niet iets persongelijk tegenaan komt!

Bekijk alle wereldrecords die met koffie te maken hebben op GuinnessWorldRecords.com.

Ben je zelf in een creatieve bui en heb je een origineel idee die je een ereplaats kan opleveren in het Guinness World Records boek? Wij zijn benieuwd! Deel je idee hieronder en wie weet kunnen we jou helpen bij de uitvoer van jouw originele idee!

Gepubliceerd op 22 oktober 2014 door