De cold coffee trends van het jaar!

Cold Coffee

Ook met warme dagen is een lekker koffietje nooit weg te denken. Maar als je ook gelijk verfrissing nodig hebt is Cold Coffee, ofwel “ijskoffie”, dé oplossing. Het klinkt gek, maar ijskoffie is “hot”. Er zijn tientallen verschillende varianten en bereidingswijzes voor dit populaire drankje. Maar wat is nu de lekkerste?

IJskoffie in opkomst

IJskoffie bestaat al een lange tijd en is voornamelijk populair in zuid Europese landen zoals in Spanje, Griekenland en natuurlijk in Italië. In de meeste supermarkten kan je tegenwoordig ijskoffie uit een blikje kopen. Een makkelijke en snelle manier om te verfrissen. Maar de lekkerste cold coffee is als deze zelf is gemaakt. Gelukkig zijn er ook steeds meer Horeca gelegenheden waar je van een huisgemaakte ijskoffie op het terras kan genieten.

De lekkerste ijskoffie

De lekkerste ijskoffie’s kan je natuurlijk vinden in een koffie- of espressobar. Hier zullen vaak verschillende ijskoffie’s te vinden zijn. Bijvoorbeeld op basis van filterkoffie, aeropress of espresso. Hierbij kan de koffie in een blender gedaan worden met ijsklontjes of simpelweg gekoeld worden met ijs. Koffie is vaak wat bitterder van smaakt dan als koffie warm is. Daarom worden ijskoffies soms iets zoeter gemaakt en wordt er regelmatig melk toegevoegd. De bereidingswijzes zijn ontelbaar en erachter komen wat de lekkerste ijskoffie is, is vaak een kwestie van proberen.

coldcoffee-ijskoffie-coldbrew

Cold brew koffie

Cold Brew is een nieuwe koffietrend die in koffieland steeds populairder aan het worden is. Het recept is simpel: Laat een fles met koud water een dag lang staan met grof gemalen verse koffiebonen erin. Het resultaat, na het filteren, is een lekkere koude koffie. Eventueel wat ijs en suikersiroop toevoegen. Door de Cold Brew methode is de koffie minder bitter en zuur en bevat minder oliën.

Speciale zomeractie voor bedrijven

Wist je dat we een tijdelijke zomeractie hebben? Tijdens de gehele zomer kun je gebruikmaken van de mogelijkheid om één van onze koffiebonenmachines 30 dagen uit te proberen! Daarnaast ontvang je ook nog eens een gratis IJskoffiepakket t.w.v. €75,-
Bekijk de tijdelijke zomerdeal >

Gepubliceerd op 10 juli 2015 door