Aangenaam kennismaken met Arjen van der Eijk

“Ik leg voor iedereen de lat steeds hoger”

Als accountmanager bij Gio Coffee kijkt Arjen van der Eijk dagelijks met o.a. ondernemers naar koffieverbetering voor hun bedrijf. Dat gaat verder dan de pure koffie. Eerlijkheid, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zorgen voor een plezierige samenwerking en een juiste verbinding. Kennismaken met Arjen van Eijk? Lees hieronder het interview:

Waarom is koffieverbetering zo belangrijk voor bedrijven?

“Presentaties, sollicitatie- of verkoopgesprekken; wanneer mensen elkaar voor het eerst ontmoeten, is dat bijna altijd onder het genot van een kopje koffie. Die koffie moet natuurlijk wel goed zijn! Goede koffie zorgt voor een prettiger gesprek, maakt een werkdag leuker en laat de wachttijd korter aanvoelen.”

Stel je vraag aan Arjen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe probeer je potentiële klanten te overtuigen?

“Vaak kunnen doorzettingsvermogen en eerlijkheid mensen toch overtuigen. Ik probeer altijd zo duidelijk mogelijk te zijn en eerlijk mijn persoonlijke mening te geven. Dit kan voor potentiële klanten soms onverwacht zijn, maar het helpt hen uiteindelijk om hun bedrijf te verbeteren.”

Hoe zorg je met Gio Coffee voor die koffieverbetering?

“Het begint er allemaal mee dat onze koffie gewoon goed is. Al onze koffiemelanges zijn samengesteld door onze huisbarista. Daarnaast stellen we ons heel erg open en flexibel op. Zo leveren wij soms een extra koffiemachine op belangrijke events van klanten. Maar het geldt ook voor het leveren van onze koffie. Soms gebeurt dit letterlijk tot in het keukenkastje. Juist door op dit soort momenten te excelleren, zijn grootse doelen haalbaar.”

Waarom zou je anderen aanraden om met Gio Coffee samen te werken?

“Gio Coffee staat altijd open voor ideeën en ontwikkelingen op de markt bij bedrijven en onze partners. Wij denken mee over de ideale oplossing. Over de behoefte van bedrijven op dit moment, maar ook in de toekomst. We leveren maatwerk voor koffieverbetering bij bedrijven.”

Wat vind je het meest inspirerende aan je werk?

“Het moment waarop je ziet dat mensen oprecht blij zijn wanneer wij onze koffiemachine hebben geïnstalleerd en direct koffie gaan zetten. Ik maak dit regelmatig van dichtbij mee, juist doordat ik soms ook zelf aanwezig ben bij de installatie. We delen dan koffie uit en maken er een echt feestje van!”

Waarom zou je anderen aanraden om bij Gio Coffee te komen werken?

“De sfeer binnen Gio Coffee is heel erg positief! Elke medewerker wordt op een goede manier gestimuleerd om juist dat te doen waar hij of zij het beste in is. Hierin is er een optimale balans tussen werk en ontspanning. Er is ruimte om even te relaxen en je gedachten op iets anders te concentreren wanneer jij daaraan toe bent. We werken niet alleen hard aan onze missie, maar hebben we het ook gezellig met elkaar.”

Wat was je grootste uitdaging tot nu toe?

“Dit was voor een internationale klant, waarbij wij ook rekening hielden met de verschillende achtergronden op het gebied van koffiebeleving. Op die manier leg je de lat steeds hoger. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s én voor klanten.”

Welke innovatie verwacht jij op het gebied van koffie?

“Mensen hebben tegenwoordig thuis mooie en goede koffiemachines staan en zijn daardoor gewend aan lekkere koffie. Bedrijven zijn zich bewust dat koffie belangrijker is geworden en besteden hier meer aandacht aan. De combinatie van techniek en koffiemachines zal ook steeds meer samengaan. Over een tijdje is het bijvoorbeeld gewoon om via een app op je telefoon de koffie alvast te bestellen en vervolgens te kunnen gaan halen bij de machine. Daarnaast gaat men meer aandacht besteden aan een koffiemomentje op de werkvloer. Tussen medewerkers onderling, maar ook tussen gasten en klanten.”

Wat vind jij de allerlekkerste koffiecombi?

“Verse bonenkoffie met een verse stroopwafel! Dat is in mijn ogen de perfecte combinatie.
Onze stroopwafels komen van Stroopwafelbakkerij Markus uit Waddinxveen. Als ik een klant bezoek, neem ik standaard een pakje stroopwafels mee en dat doe ik uiteraard ook als ik een potentiele klant koffie laat proeven.”

Wat is jouw favoriete koffiemoment?

“Rond 09:30 uur, wanneer de dag al even is begonnen, kan ik echt genieten van een kopje koffie. Vaak is dit met collega’s of bij een (potentiële) klant. Dit maakt het ook gelijk een gezellig moment. Daar doen we het uiteindelijk voor!”

Over Arjen van der Eijk

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Waddinxveen
Functie: Senior Accountmanager
Sinds: Februari 2015
Interesses: Voetbal, tennis, motoren, eten & drinken