Versa Welzijn

“Wij hebben Gio Coffee als koffieleverancier om hun kwalitatieve koffiemachines en goede persoonlijke service. Als maatschappelijke instelling vinden we het belangrijk onze doelgroep en medewerkers te verwelkomen met goede koffie.”

Koffie zorgt voor verbetering van welzijn op de werkvloer

Versa Welzijn is een brede welzijnsorganisatie actief in de Gooi en Vechtstreek, Baarn en Eemnes. Versa Welzijn heeft als doel te ondersteunen in de zelfredzaamheid en de eigen kracht, zodat groepen mensen mee kunnen doen in de samenleving. Als welzijnsorganisatie is goede zorg essentieel; zeker als het gaat om zakelijke relaties en personeel. Daarom is aandacht voor welzijn binnen het bedrijf belangrijk. Goede koffie op kantoor is daar ook een essentieel onderdeel van.

De koffietafel bij Versa Welzijn

De koffiemachine in de koffiehoek

 

De koffie bij Versa Welzijn

De belangrijkste eisen waar de koffie voor Versa Welzijn aan moet voldoen is duurzaamheid en goede smaak. Uit de koffieproeverij kwamen de Gio Grande koffiebonen voor Versa Welzijn als beste uit de test. Dat de koffiebonen van Gio Coffee het keurmerk van Rainforest Alliance hebben is voor Versa Welzijn erg belangrijk. Ze werken graag mee aan duurzaamheid door gebruik te maken van eerlijke producten.

De Lucca koffiebonenmachine met koffievariatie voor het personeel

De ontvangstruimte van Versa Welzijn

Koffiemachines voor een welzijnsorganisatie

Bij Versa Welzijn hebben ze voor de Lucca koffiebonenmachine gekozen. Een koffiemachine die met hoge snelheid veel verschillende koffievariaties kan bereiden. Met één druk op de knop hebben ze zo bij Versa Welzijn een lekkere kop koffie. Voor Versa Welzijn is de Lucca koffiemachine hierdoor ideaal. Met name op het hoofdkantoor van Versa Welzijn is er namelijk sprake van grootverbruik van zowel de koffiefaciliteiten als de theevoorzieningen. Hier wordt door verschillende groepen gebruik gemaakt van de koffiebonenmachine. De sociaal werkers, P&O, Financieel, Facilitair, ICT, maar ook externe gasten, zoals: leveranciers en cliënten maken gebruik van de koffiemachine. Verder heeft Versa Welzijn nog in twee andere kantoren en twee wijkcentra een koffiemachine van Gio Coffee staan. Hiermee zorgen ze dat op elke plek van Versa Welzijn goede koffie te verkrijgen is.

De koffiemachines staan voornamelijk in openbare ruimtes. Dit is omdat Versa Welzijn, als maatschappelijke instelling, hun doelgroep en eigen medewerkers goed wil verwelkomen. Het zijn dé plekken waar je makkelijk even een praatje maakt met een lekker kopje koffie of thee erbij.

Met een kopje koffie aan tafel in de ontvangstruimte

De verschillende kantoren en werkruimtes bij Versa Welzijn

 

Koffie voor in de welzijnsbranche

Met name tussen 10:00-10:30 uur en 15:00-15:30 uur kan het dringen zijn voor een kopje koffie bij Versa Welzijn. Over de rest van de dag is de aanloop overigens ook aanzienlijk. Ondanks de aanstroom kan de Lucca koffiebonenmachine met 120 koppen koffie per dag de drukte goed aan. De meest gedronken koffievariatie bij Versa Welzijn is de Cappuccino. Lekker romig en in goede balans met de Gio Grande koffiebonen.

Over Versa Welzijn en wat ze doen

Versa Welzijn werkt samen met inwoners om wijken leefbaarder en sterker maken en de participatie van inwoners te vergroten. Ze ondersteunen ouders bij vragen over opvoeden en opgroeien en organiseren activiteiten voor kinderen. Jongeren kunnen bij hun terecht voor begeleiding bij allerlei facetten die hogen bij het leven van jongeren. Versa Welzijn biedt ondersteuning aan kwetsbare mensen bij het dagelijks leven en stimuleren en integreren mensen met een arbeidsbeperking. Alles met het doel om met sterke mensen, sterke buurten te creëren.