Heerlijke kof­fie­bom­ba als nagerecht

Koffie wat? Bomba? Ja koffiebomba! Probeer nu eens dit heerlijke nagerecht uit.

Picture 45809

Ingrediënten voor 8 personen:

  •  1 roombotercake in plakken van 1/2 cm dik (450 gram)
  • 300 ml koude espresso
  • 50 gram grof gehakte hazelnoten
  • 50 gram garneeramandelen
  • 1/2 beker slagroom a 500 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel espresso oploskoffie
  • 1 reep chocolade in stukjes gehakt (extra puur 72% (100 g)
  • cacaopoeder
  • poedersuiker

Keukenspullen die je nodig zal hebben:

  • bakpapier, ronde puddingvorm (inhoud ca. 1-1 1/5 liter)

Hoe maak je deze koffiebomba?

Leg de cake in een schaal en schenk de espresso erover. Bekleed de puddingvorm met vershoudfolie (laat het over de randen hangen) en daarna met de cake. Houd voldoende plakken achter om de vorm mee af te dekken. Zet de vorm in de koelkast. Rooster ondertussen de hazelnoten en de amandelen 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker. Schep de helft van de slagroom in een kom en meng met de oploskoffie en de geroosterde noten. Schep dit mengsel in de vorm, strijk glad en zet weer in de koelkast. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Spatel de rest van de slagroom erdoor. Vul hiermee de rest van de vorm en dek af met de achtergehouden cake. Vouw de overhangende folie over de cake. Duw aan en zet er een plat bord op. Verzwaar dit eventueel met een blik bonen en zet de bomba minimaal 6 uur in koelkast. Knip van bakpapier een cirkel met een doorsnede van 25-30 cm. Vouw deze 3 keer dubbel zodat er 8 segmenten ontstaan. Vouw de cirkel weer open en knip de segmenten om en om uit, zorg dat de overgebleven punten in het midden aan elkaar blijven. Stort de bomba op een bord en strooi er met een zeefje cacaopoeder over. Leg het bakpapier er opengevouwen op en bestrooi de openingen met poedersuiker.

Geniet van je koffiebomba! Eetsmakkelijk 😉

Gepubliceerd op 30 september 2014 door