Koffie-crème brûlée met kardemom

Crème brûlée is altijd een nagerecht om van te genieten. Probeer eens deze variant met koffie en kardemom!

koffie creme brulee met kardemom

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 100 ml ver gezette sterke koffie (iets afgekoeld)
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml melk

Keukenspullen die je nodig zal hebben:

  • crème brûlée-schaaltjes met een doorsnee van 13 cm

Hoe maak je deze heerlijke crème brûlée?

  1. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kom. Klop de eierdooiers los in de kom met 75 g suiker en de kardemom. Koffie, slagroom en melk erdoor kloppen en mengsel voorzichtig in schaaltjes schenken. Schaaltjes in braadslede zetten en kokend water in braadslede schenken tot kwart onder rand van schaaltjes. Braadslede in midden van oven schuiven en crèmemengsel in 40-50 min. laten stollen (au bain-marie). Crème laten afkoelen en in koelkast in minstens 3 uur door en door koud laten worden.
  2. Ovengrill voorverwarmen. Schaaltjes crème uit koelkast nemen en gelijkmatig bestrooien met rest van 50 g suiker. Schaaltjes op rooster zetten en vlak onder heet grillelement schuiven. Suikerlaagje in 1-3 min. goudbruin laten kleuren. Direct serveren.

Gepubliceerd op 17 september 2014 door