Koffie Semifreddo

Koffie semifreddo? Dat klinkt als een heerlijk nagerecht die je ook eens uit moet proberen!

koffiesemifreddo

Wat zijn de benodigdheden voor 8 personen

  • 150 gram suiker
  • 95 gram amandelen
  • 4 sticks espressopoeder
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 1 reep witte chocolate (100 gram)
  • 1 reep chocolade extra puur (100 gram)

Keukenbenodigdheden

  • bakpapier
  • cakevorm inhoud 1 liter

Maar hoe maak je deze koffie semifreddo eigenlijk?
Breng de suiker met 4 eetlepels water op laag vuur aan de kook. Laat dit 10 minuten koken tot een goudbruine karamel ontstaat. Neem deze direct van het vuur en voeg de amandelen toe. Schenk het mengsel op het bakpapier, laat her hard worden en hak het grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt. Los het espressopoeder op in 2 eetlepels heet water. Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte fijn gehakte chocolade toe aan de ene kom. Voeg vervolgens de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure fijn gehakte chocolate toe aan de andere kom. Schep beide mengsels om en on in de cakevorm. Dek deze af met folie. Laat het 4 uur in de vriezer opstijven. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd deze vervolgens in 8 stukken en garneer deze met de rest van de amandelkaramel en de chocolade.

Gepubliceerd op 23 augustus 2014 door