Waar kunnen we je mee helpen?

Voor alle koffiemachines

Haal alle ingrediënten uit de koffiemachine voordat je hem uit zet. Koffie verliest namelijk op den duur zijn smaak. Je kunt hierbij een stofzuiger gebruiken voor bijvoorbeeld die laatste koffiebonen.

Zodra je de koffiemachine weer gaat gebruiken, vul je hem met nieuwe ingrediënten. Gooi de eerste paar koppen koffie weg zodat je zeker weet dat per ongeluk achtergebleven oude ingrediënten niet meer in je koffie kunnen belanden.

Laat de koffiemachine netjes achter!

Iedere koffiemachine is anders. Zo ook de manier waarop je de koffiemachine het beste kunt achterlaten als je deze voor een langere periode niet gaat gebruiken.

Lees hieronder onze tips per koffiemachine!

Start de koffiemachine weer op!

Niks lekkerder dan een goede kop koffie in de ochtend! Dus als je weer aan het werk gaat, wil je natuurlijk ook graag dat de koffiemachine snel weer up en running is.

Onderstaand lees je onze drie algemene tips en via de button vind je specifieke tips per koffiemachine.

Bekijk alle tips> Tips per koffiemachine>

Gio Coffee koffiespecialist legt uit hoe de zakelijke koffiemachine werkt

1. Vervang en ververs alle oude ingrediënten

Voor het geval dat je dit nog niet hebt gedaan bij het achterlaten van de koffiemachine: ververs alle oude ingrediënten en zet vervolgens 5 koppen koffie. Zo weet je zeker dat alle oude ingrediënten uit de koffiemachine zijn verdwenen. Gooi deze koppen koffie weg.

Koffiebonenmachine-Baristi-100

2. Spoel het waterfilter of ververs het waterreservoir

Heb je een koffiemachine met vaste wateraansluiting (VA)? Reinig en spoel dan het Brita waterfilter. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Check of de waterleiding openstaat en zoek de aanvoerleiding van het waterfilter.
  2. Plaats een emmer (minimaal 10 liter) onder de spoelslang van de waterfilter.
  3. Open de schuif bovenop het waterfilter en laat 10 liter water doorlopen.
  4. Sluit vervolgens de schuif weer en gooi het water weg.

Vanuit Brita wordt aangeraden om 20 liter water door te laten spoelen. Herhaal de bovenste stap dus waar nodig nog een keer. Wil je het filter liever laten vervangen? Vraag er dan naar bij de ingrediëntenvertegenwoordiger!

Heb je een koffiemachine met waterreservoir (WR)? Haal dan het waterreservoir los van de koffiemachine en spoel deze even goed om. Vul hem vervolgens weer met vers water.

Koffiemachines voor op kantoor

3. Spoel en reinig de koffiemachine

Spoel en reinig de koffiemachine zoals je dat gewend bent tijdens het reguliere onderhoud. De koffiemachine heeft natuurlijk even stilgestaan, dus we raden je aan om hem voor gebruik nog een keer goed door te spoelen.

Neem hierbij ook de warm wateruitgifte mee! Zet een aantal koppen heet water en gooi deze daarna weg. Zo weet je zeker dat er straks niet per ongeluk kalk meekomt.

Neem contact op

Kom je er toch niet uit of heb je een andere vraag? We helpen je uiteraard graag! Bel naar 088 - 123 44 00 of mail naar info@giocoffee.nl.