Koffietulband voor bij de koffie

Een plakje cake bij de koffie is natuurlijk heerlijk. Maar wat als je koffie en cake samenvoegt? Dan krijg je een koffietulband!

Picture 45727

Wat heb je nodig voor 10 personen?

  • 3 eetlepels koude espresso
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels espresso oploskoffie
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eetlepels melk
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)

Keukenspullen die je nodig hebt:
tulbandvorm, ingevet met boter

Maar hoe bereid je deze heerlijke cake?
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en een mespunt zout tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe al mixed. Mix de oploskoffie erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag. Roer op het laatste moment de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm. Zet deze in het midden van de oven en bak in 40 – 45 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Leg een bord omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt. Laat de cake volledig afkoelen. Mix de mascarpone met de espresso in een kom en doe de kaneel en de poedersuiker er bij. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant van de cake er weer op. Bestrooi met poedersuiker voor een mooi resultaat. Nu dat alles klaar is kan je er eindelijk van genieten!

Gepubliceerd op 8 september 2014 door