Luchtig koffie ijs

Luchtig koffie ijs, heerlijk als nagerecht!

koffieijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 ml espressokoffie (afgekoeld)
  • 1 eetlepel koffielikeur
  • 250 g mascarpone
  • 12 Cantuccinikoekjes

Wat heb je nog meer nodig

  • plasticfolie
  • hittebestendige beslagkom

 Hoe maak je dit lekker ijs

In ruime pan flinke laag water aan de kook brengen. In hittebestendige kom dooiers met suiker, espresso en likeur met mixer loskloppen. Kom boven kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot massa dik en schuimig wordt. Kom uit pan nemen en massa ca. 1 uur laten afkoelen.

Mascarpone loskloppen en luchtig door espresso-dooiermengsel scheppen. Mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als ‘lepeltje’ erbij geven.

En klaar is je ijs! Geniet er van.

Gepubliceerd op 24 oktober 2014 door