Berichten in de categorie: "Gio Coffee Academy"

Wat is de beste wateraansluiting voor mijn koffiemachine?

Praktische aansluiting-tips bij het aanschaffen van een koffiemachine Als je opzoek bent naar een koffiemachine is het niet gemakkelijk een keuze te maken door de vele mogelijkheden en functies. Er zijn echter een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koffiemachine, los van de techniek, de koffieoplossing en de koffieopties. Let […]

Lees verder

Koffie van plantage tot kopje

Koffiebonen op de plantage Het groeien van een goede kwaliteit koffieplant is een langdurig proces. De koffieplanten kunnen tot 18 meter hoog worden maar op de plantages worden deze meestal terug gesnoeid tot 2 meter. De bessen zijn dan makkelijker te plukken en bovendien zal de koffieplant meer bessen gaan produceren.  Een koffieplant groeit niet […]

Lees verder

Rainforest Alliance, wat zegt dat over de koffie?

Je vindt het logo op meer producten, chocola, koffie,bananen, thee, ananas. Maar wat betekent het eigenlijk? De missie van Rainforest Alliance: De Rainforest Alliance zet zich in voor het behoud van de biodiversiteit en zorgt voor een duurzaam bestaan ​​door het gebruik van land, uitoefening van bedrijven en consumentengedrag te veranderen. De visie van Rainforest Alliance: […]

Lees verder

Hoe maak je een latte macchiato met perfecte laagjes?

Iedereen kent hem wel, de latte macchiato. Grote melkkoffies bestaande uit verschillende laagjes die je in een glas geserveerd. Wat is het verschil tussen een latte en een latte macchiato? Het heeft allemaal te maken met smaak en zwaarte van de vloeistoffen waar je mee werkt. Bij de gewone latte wordt de melk aan de koffie […]

Lees verder

World of Coffee Rimini – en de winnaar is…

Donderdag was de laaste dag van de beurs. En de laatste dag van de wedstrijden. En dus bestond de dag voornamelijk uit prijsuitreikingen. De Brewers Cup is een wedstrijd die draait om de ambacht van de handgemaakte filterkoffie. De wedstrijd bestaat uit twee rondes. Een verplichte ronde waar Nationale Kampioenen allemaal dezelfde aangeleverde koffie moeten serveren […]

Lees verder

World of Rimini – the Volunteer

Op woensdag vonden de halve finales van de Wereld Barista Kampioenschappen. Tijdens de Barista Kampioenschappen nemen meer dan 50 Nationale Kampioenen het tegen elkaar op. Zij moeten in 15 minuten 4 identieke espresso’s, cappuccino’s en zelfbedachte signature dranken maken en presenteren. Gecertificeerde juryleden evalueren elke ‘run’ op smaak, schoon werken, creativiteit, technische baristakunde en presentatie. […]

Lees verder

World of Coffee Rimini – De Beurs

Dinsdag was de eerste dag dat we de beurs opgingen. Naast het eindeloze scoren van tasjes, koffies, t-shirts en allerlei soorten strandaccessoires met koffiemerken erop, is er ook gewerkt. Het bekijken van nieuwe machines en molens viel dit jaar helaas een beetje tegen. Veel nieuws hebben we niet gezien, wel geproefd. Er waren ontzettend veel […]

Lees verder

World of Coffee Rimini – Aankomst en Aeropress

Maandagavond kwamen we in Rimini aan. Lekker even bijkomen was er niet bij, want dezelfde avond vond de wereldkampioenschap Aeropress plaats. De Aeropress uitgevonden door frisbee maker Aerobie is een zetsysteem dat snel en makkelijk 1 kopje koffie kan zetten. Hoezo zijn daar kampioenschappen in? Omdat het zo een veelzijdig systeem is. Je kunt hem […]

Lees verder

World Of Coffee – Rimini

Morgen vlieg ik naar Rimini. Rimini is een bekende badplaats en staat vol met discotheken en zwemparadijzen. Maar veel zal ik niet in de zee of de discotheken te vinden zijn. Want ik zal voornamelijk badderen in koffie. The World of Coffee beurs vindt er dit jaar plaats. Deze beurs is de ‘leading’ beurs event […]

Lees verder

Een Barista bij Gio Coffee?

Wie ben ik? Ik werk sinds begin mei bij Gio Coffee als, officieel, Product Developer en onofficieel als barista en koffiekenner. Maar wat betekent dat nu precies? En wie ben ik eigenlijk ? Deze vragen kreeg in in de eerste week veelvuldig te horen. Wie ben ik? Dat is natuurlijk een hele grote vraag. Een […]

Lees verder

Amsterdam Coffee Festival

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de eerste editie het Amsterdam Coffee Festival. Na London is Amsterdam de 2e stad waar dit festival is gehouden. Het doel van het festival is om op een professionele speelse manier Specialty Coffee te promoten. Je vindt er alles wat met koffie te maken heeft: leveranciers branders coffee bars koffiemachines […]

Lees verder

Van Atlanta naar Seattle

Na een dag praten over water en koffie in Atlanta is het tijd om door te gaan naar Seattle. Voor het ontbijt even een workout @the gym. Daarna zijn we via down town Altanta City naar Seattle gevlogen.  Dit is een 5 uur durende vlucht. We vliegen richting het Westen van Amerika, qua tijdverschil komt […]

Lees verder

Bezoek bij DS Waters in Atlanta

Vandaag zijn we hartelijk ontvangen door DS Waters, de grootste water leverancier in de USA. Qua bedrijfsvoering komen DS Waters en Viteau/Gio Coffee overeen. Alleen bij DS Waters is alles groot, net als al het andere in de USA.  Auto’s, gebouwen, wegen en dus ook business. We zijn op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van DS […]

Lees verder

Gio goes USA

Koffers zijn gepakt en we zijn klaar om aan het avontuur te beginnen. We gaan in Atlanta op bezoek bij DS Waters, de grootste water- en koffieleverancier van Amerika.

Lees verder

De invloed van water op de smaak van koffie

Water is water zul je zeggen. Wij weten inmiddels beter. Afgelopen week waren wij op bezoek bij Cocoon Coffee in Nijmegen. Een bedrijf dat zich bezig houdt met koffie in de breedste zin van het woord. Met meer dan vijftien jaar ervaring aan de top van Nederland in het baristavak, specialty coffee en natuurlijk koffiekampioenschappen […]

Lees verder