Berichten in de categorie: "Koffierecepten"

De cold coffee trends van het jaar!

Cold Coffee Ook met warme dagen is een lekker koffietje nooit weg te denken. Maar als je ook gelijk verfrissing nodig hebt is Cold Coffee, ofwel “ijskoffie”, dé oplossing. Het klinkt gek, maar ijskoffie is “hot”. Er zijn tientallen verschillende varianten en bereidingswijzes voor dit populaire drankje. Maar wat is nu de lekkerste? IJskoffie in […]

Lees verder

Espresso met kaneelijs

IJs met koffie is een goede combinatie! Probeer dit recept maar eens met kaneelijs en espresso! Ingrediënten voor 8 personen kaneelijs 4 kopjes espressokoffie Keukenspullen meloenbolletjeslepel 8 eierdopjes Bereiden Laat de eierdopjes in de vriezer in 30 minuten goed koud worden. Doe in elk eierdopje 2 kleine bolletjes kaneelijs. Schenk er een beetje warme espressokoffie […]

Lees verder

Bitterkoekjespudding met espressosiroop

Bitterkoekjespudding! Altijd lekker natuurlijk, maar probeer het ook eens met espressosiroop. Ingrediënten voor 4 personen 50 ml amarettolikeur 8 bitterkoekjes (in kleine stukjes) 1 pakje pudding met roomsmaak ½ liter koude melk 1 zakje espresso oploskoffie (1.8 g) 4 eetlepels bruine basterdsuiker  Keukenspullen puddingvorm (inhoud 3/4 liter)  Bereiden Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek […]

Lees verder

Irish Coffee om de koude avonden door te komen

Voor een koude avond is deze Irish Coffee het perfecte drankje. Ingrediënten voor 2 personen 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 kopjes koffie 1 theelepel bruine basterdsuiker 60 ml whisky Onderkant formulier  Keukenspullen die je nodig zult hebben hittebestendige (Irish coffee)glazen Hoe bereid je dit heerlijke drankje? Klop de slagroom met een mixer lobbig, maar niet […]

Lees verder

Luchtig koffie ijs

Luchtig koffie ijs, heerlijk als nagerecht! Ingrediënten voor 4 personen 4 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 100 g donkere basterdsuiker 100 ml espressokoffie (afgekoeld) 1 eetlepel koffielikeur 250 g mascarpone 12 Cantuccinikoekjes Wat heb je nog meer nodig plasticfolie hittebestendige beslagkom  Hoe maak je dit lekker ijs In ruime pan flinke laag water aan de kook […]

Lees verder

Koffie en taart, dat is een koffietaart!

Stukje taart bij de koffie? of we maken gewoon deze geweldige koffietaart! Ingrediënten voor 10 stukken  200 g bloem 100 g witte basterdsuiker 200 g boter (in blokjes) 5 eieren 50 g pure chocolade (in kleine stukjes) 100 g kristalsuiker 35 ml versgezette espresso of sterke koffie 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) Keukenspullen  keukenmachine plasticfolie lage taartvorm (ca. 24 […]

Lees verder

Chocolade ijs met koffie-chocoladesaus, klinkt goed toch?

Eens zin een in ander ijsje van gewoon vanille? Probeer dan eens dit recept voor chocolade ijs met koffie-chocoladesaus! Ingrediënten voor 4 personen:  1 bak Malaga-roomijs (1 liter) 1 reep witte chocolade in stukjes (100 gram) 1 reep pure chocolade in stukjes (100 gram) 1 bekertje slagroom (125 milliliter) 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca) Bereiden Laat het ijs ongeveer […]

Lees verder

Heerlijke kof­fie­bom­ba als nagerecht

Koffie wat? Bomba? Ja koffiebomba! Probeer nu eens dit heerlijke nagerecht uit. Ingrediënten voor 8 personen:  1 roombotercake in plakken van 1/2 cm dik (450 gram) 300 ml koude espresso 50 gram grof gehakte hazelnoten 50 gram garneeramandelen 1/2 beker slagroom a 500 ml 1 zakje vanillesuiker 1 eetlepel suiker 1 theelepel espresso oploskoffie 1 reep chocolade […]

Lees verder

Zach­te cho­co­la­de-kof­fiesouf­fleetjes

Overheerlijke chocolade-koffiesouffleetjes is natuurlijk iets waar iedereen van droomt. Wie kan er nu nee zeggen tegen chocolade?! Wat heb je nodig voor deze heerlijke chocolade-koffiesoufleetjes voor 4 personen? 2 eetlepels suiker 60 gram boter 2 eetlepels koffielikeur 150 g pure chocolade (met koffie (70% cacao)) 3 eieren (gesplitst) 50 g poedersuiker Speciale keukenbenodigdheden  4 hittebestendige cappuccinokopjes of […]

Lees verder

Koffie-crème brûlée met kardemom

Crème brûlée is altijd een nagerecht om van te genieten. Probeer eens deze variant met koffie en kardemom! Ingrediënten voor 4 personen: 6 eieren 125 gram kristalsuiker 1 theelepel gemalen kardemom 100 ml ver gezette sterke koffie (iets afgekoeld) 250 ml slagroom 150 ml melk Keukenspullen die je nodig zal hebben: crème brûlée-schaaltjes met een doorsnee […]

Lees verder

Koffietulband voor bij de koffie

Een plakje cake bij de koffie is natuurlijk heerlijk. Maar wat als je koffie en cake samenvoegt? Dan krijg je een koffietulband! Wat heb je nodig voor 10 personen? 3 eetlepels koude espresso ½ theelepel kaneel 4 eetlepels poedersuiker 150 gram boter 150 gram lichtbruine basterdsuiker 3 eieren 2 eetlepels espresso oploskoffie 150 gram bloem […]

Lees verder

Hazelnootlaagjestaart met koffiecrème

Zin in een lekkere taart? Probeer deze verrassende hazelnootlaagjestaart met koffiecrème. Ingrediënten 150 gram hazelnoten 75 gram poedersuiker 25 gram cakemeel 7 eieren 1 eetlepel fijne kristalsuiker 60 ml kraanwater 250 gram suiker 2 stickjes espressopoeder 300 gram boter 100 gram melkchocolade Keukenspullen staafmixer of keukenmachine keukenthermometer Bereiden Verwarm de oven voor op 180 °C. […]

Lees verder

Hazelnootcantuccini met koffiegranita

Ha­zel­noot­can­tuc­ci­ni met kof­fie­gra­ni­ta Als je zin hebt in een nieuw recept en een beetje creatief bent, is dit  een perfect nagerecht. Ingrediënten voor 4 personen 6 espressosticks 200 gram suiker 2 eieren 200 gram bloem (+ extra om te bestuiven) 1 theelepel bakpoeder) 1 citroen (schoongeboend) 95 gram hazelnoten 1 bekertje slagroom (125 ml) Keukenspullen Bakpapier metalen bak […]

Lees verder

Koffie Semifreddo

Koffie semifreddo? Dat klinkt als een heerlijk nagerecht die je ook eens uit moet proberen! Wat zijn de benodigdheden voor 8 personen 150 gram suiker 95 gram amandelen 4 sticks espressopoeder 1 beker slagroom (250 ml) 4 eetlepels poedersuiker 1 bakje mascarpone (250 gram) 1 reep witte chocolate (100 gram) 1 reep chocolade extra puur […]

Lees verder

Koffiegranita

Op een warme ochtend is het lekker om al koel te beginnen. Daarvoor is deze koffiegranita het perfecte voorbeeld. Wat heb je nodig? 50 gram suiker 500 ml hete espresso Met deze twee benodigheden moet het toch niet moeilijk zijn? Zo maak je deze koffiegranita: Je maakt de koffiegranita een avond van te voren. Roer […]

Lees verder

IJskoffie met advocaatroom

Als je gek bent op advocaat is dit koffierecept iets voor jou. Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 eetlepels chocoladevlokken 4 bollen vanille-ijs 3 eetlepels scharreladvocaat (fles 450 ml) 1 zakje vanillesuiker ½ beker slagroom (250 ml) 4 zakjes café au chocolat koffiepoeder Hoe te bereiden: Verdeel de koffiepoeder over de glazen en […]

Lees verder

Heerlijke frappino

Koffie op een iets andere manier kan ook lekker zijn. Probeer deze frappino eens uit! Wat heb je nodig voor deze heerlijke frappino voor 1 persoon?  Mokka of chocoladesaus ter decoratie 1 gekoelde espresso 100 ml koude melk 5 gram suiker 30 ml koffiesiroop 4 ijsklontjes Slagroom En hoe maak je dan deze frappino als […]

Lees verder

Zomerse Carribean Coffee

Waarom zou je niet een beetje zomer aan je koffie toevoegen? Ondertussen kennen we al veel verschillende koffiesoorten. Probeer dan nu eens deze Carribean coffee. Dit drankje is een heerlijke mix van Caribische zomers en koffie. Wat heb je nodig voor 2 personen?  Ananas en cacao ter versiering 1 bolletje vanille ijs ½ theelepel cacao […]

Lees verder

Hoe maak je een latte macchiato met perfecte laagjes?

Iedereen kent hem wel, de latte macchiato. Grote melkkoffies bestaande uit verschillende laagjes die je in een glas geserveerd. Wat is het verschil tussen een latte en een latte macchiato? Het heeft allemaal te maken met smaak en zwaarte van de vloeistoffen waar je mee werkt. Bij de gewone latte wordt de melk aan de koffie […]

Lees verder

Schwarzwalder Kirsch Koffie

Door een combinatie van chocolade, kersen, koffie en room smaakt dit drankje naar Schwarzwalder kirschtorte. Ingrediënten: 30 ml chocoladesiroop 30 ml stijfgeslagen slagroom 15 ml grenadine 1,8 dl koude espresso Meng de chocoladesiroop en grenadine in een martiniglas. Voeg de koude koffie toe. Schep voorzichtig de slagroom erop. Met een tandenstoker kun je patronen in […]

Lees verder
Eerdere berichten