ONDERZOEK: Het aanbieden van een goede kop koffie in de kapper- of beautysalon zorgt voor hoge klanttevredenheid

Twee op de drie klanten drinkt voor of tijdens een bezoek aan de kapper of beautysalon graag een kopje koffie. Dat blijkt uit onderzoek van Gio Coffee onder 220 van hun klanten uit de beauty- en kappersbranche. Bovendien is de klant kritischer geworden en volstaat ‘gewone’ (filter)koffie niet meer. Maar liefst de helft van de koffiedrinkers heeft een voorkeur voor cappuccino. Ook drinkt men niet één maar gemiddeld twee kopjes koffie per bezoek.

Meerwaarde voor kapper- en beautysalons in de top

Een goede kop koffie heeft absoluut meerwaarde voor een beauty- of kappersbezoek. 75 procent van de ondervraagde ondernemers zegt dat het schenken van een lekkere kop koffie de tevredenheid van zijn of haar klanten verhoogt. Robert Rijnbeek van Koffijberg Hairdressers in Amsterdam herkent de uitkomsten: “Bij een topsalon hoort topkoffie. De koffie die we nu schenken is een perfecte aanvulling op de klantbeleving. We krijgen er veel complimenten over van onze klanten.” Jacqueline Lissenburg, manager verenigingszaken ANBOS (brancheorganisatie schoonheidsverzorging), beaamt dat klanten een goede kop koffie of thee erg op prijs stellen. “Wij verwachten van onze 5000 aangesloten salons dat zij hun klanten in de watten leggen, zowel voor, tijdens als na de schoonheidsbehandeling. Het schenken van lekkere koffie hoort daar zeker bij.”

Gratis Spoedhulp voor kappers en beautysalons

Omdat goede koffie zo belangrijk is voor de branche, biedt Gio Coffee gratis Spoedhulp voor koffie. Kappers, schoonheidssalons en nagelstudio’s die onverwachts zonder koffie zitten, kunnen de hulpdienst inschakelen. Lees hier meer over de gratis spoedhulp voor kappers en beautysalons.

Gepubliceerd op 5 oktober 2016 door