Onderzoek: Secretaresse meest blij met een cappuccino

– De ultieme verrassing op Secretaressedag is een cappuccino met suiker, tussen 08.00 en 10.00 uur ’s ochtends –

Met een cappuccino met suiker maak je je secretaresse op Nationale Secretaressedag pas echt blij. Dit blijkt uit onderzoek van Gio Coffee, dat is uitgevoerd onder 315 secretaresses in Nederland.

Meer dan één derde (bijna 36 procent) van alle secretaresses geeft aan het liefst cappuccino te drinken. Daarbij geeft 35 procent van de secretaresses aan de cappuccino graag met suiker te drinken. Secretaresses drinken het liefst tussen 08.00 en 10.00 uur hun koffie (53 procent). Vanaf 12.00 uur is de kans groot dat je te laat bent met je goedbedoelde kopje cappuccino.

Koffiespecialist van Gio Coffee, Jorre de Jong kijkt er niet van op dat cappuccino als favoriete koffiedrankje is gekozen. Volgens hem komt dit doordat zo’n 99 procent van alle secretaresses vrouw is. “Vrouwen hebben een voorkeur voor een milde en zoete smaak. Cappuccino is bij uitstek een drankje dat daar aan voldoet”, aldus Jorre de Jong.

Andere koffiefavorieten

Na cappuccino is een gewone kop koffie de favoriete koffie, gevolgd door Latte Macchiato. De kans dat een secretaresse blij wordt van espresso is klein; slechts 6,6 procent van de deelnemers gaf aan deze intense koffievariant het lekkerst te vinden.

Over cappuccino

Een cappuccino bestaat (officieel) uit gelijke delen espresso, warme melk en melkschuim. De warme drank staat bekend als Italiaanse koffie, maar de Oostenrijkers claimen dat de cappuccino zijn oorsprong in Wenen vindt. Traditioneel drinkt men in Italië cappuccino vooral in de ochtend en aan de bar. De laatste jaren drinkt men cappuccino ook vaak op de dag én op kantoor. Dit komt omdat er veel goede koffiemachines zijn waarmee je deze koffie eenvoudig en snel (op kantoor) kunt bereiden.

Van traditionele koffie naar melkkunst

Naast de 1/3-verhouding zijn er steeds meer variaties van cappuccino, bijvoorbeeld met ristretto en andere melkverhoudingen. Er worden zelfs complete kunstwerken met het melkschuim gemaakt. Volgens Jorre de Jong is het ‘t lekkerst om de cappuccino in zijn traditionele vorm te drinken, direct nadat deze is ingeschonken, zonder toevoegingen als cacao, kaneel of suiker. Dit geeft een extra romig mondgevoel. Advies van de hem luidt dan ook: “Wacht niet te lang met het serveren van de cappuccino aan je secretaresse”

Over Latte Art

Latte art is melkkunst in je koffie die ontstaat door schenktechniek van melk in de koffie crema. Op deze manier kunnen er verschillende patronen in je koffie ontstaan. Latte art kan ik elke soort koffie waar melk bij gaat zoals een cappuccino. Lees hier meer over Latte art.

Informatie voor bloggers en schrijvers:

In het persberichtenoverzicht is alle informatie voor jou al schrijver of blogger te vinden. Als schrijver helpen we je graag goed op weg. Daarom bieden we je ook een gratis mediapakket aan!

Beelden Secretaressedag:

Beeld persbericht >

Beeld kopje ‘tijd om even te genieten >

Beeld kopje/ kladblok Z/W >

Klik hier voor alle persberichten, beelden en logo’s >

 

Gepubliceerd op 15 april 2015 door