Wereld-koffiedag 2015

De internationale dag waarop heel Instagram vol staat met foto’s van latte-art-koffietjes? Nee zeker niet… Wereld-koffiedag bestaat al jaren lang. Maar wat we eigenlijk vieren op deze dag is onduidelijk of zelfs totaal anders dan vaak gedacht.

Wereld-koffiedag is de internationale dag om te vieren dat er koffiehandel is! Een mooi product dat veel verder gaat dan het uiteindelijke bakje koffie dat je drinkt voor je je dag begint…

We vieren de handel in koffie

Voornamelijk in landen waar de koffie plantages staan, is deze dag een dag om te vieren. De handel in koffie is naast olie het belangrijkste handelsproduct van de wereld. De landen waar ze het meest doen met wereld-koffiedag zijn dan ook de landen waar de hoogste handel in koffie is. Zoals: Brazilië, Colombia, Indonesië, Vietnam, Mexico en Ethiopië. Hier is koffie vaak het belangrijkste exportproduct en een goede motor voor enige welvaart.

wereld-koffiedag-gio-coffee-good-people-drink-good-coffee

Stimuleer goede koffiehandel

Vandaag vieren we met wereld-koffiedag dat we elke dag kunnen genieten van goede koffie. Ondanks de dat koffiehandel heel goed gaat, levert het deze landen vaak niet veel op. Leefomstandigheden en voorzieningen van koffieboeren zijn vaak erg slecht. Daarom is het belangrijk dit te beseffen en te investeren in goede koffie.

Eerlijke koffie met Rainforest Alliance

Rainforest Alliance ondersteunt lokale ecosystemen en de mensen een dieren die daarvan afhankelijk zijn. Zo traint Rainforest Alliance koffieboeren om zo koffie duurzaam te verbouwen.

Met deze reden werken wij bij Gio Coffee met het Rainforest Alliance keurmerk. Want dat voelt pas echt goed. Zo kunnen we over 10 jaar nog steeds met volle vreugde wereld-koffiedag vieren. Niet alleen in de landen waar je je werkdag begint met koffie, maar waar koffie hét werk is.

Lekker kopje koffie… weten wat hier allemaal aan vooraf gaat? Leer hier de stappen van plantage tot kopje koffie!

 

Gepubliceerd op 29 september 2015 door