Alle blogs

We vertellen je graag alles over koffie, thee en koffiemachines. Want wat betekent nu Rainforest Alliance en hoe kies je de beste koffiemachine voor bij jou op kantoor? Lees het in de blogs!

Gio Coffee heeft een koffieoplossing met verse melk voor zakelijk gebruik

Hoe maak je een latte macchiato met perfecte laagjes?

Iedereen kent hem wel, de latte macchiato. Een heerlijke koffievariatie met verse melk die, bestaande uit 3 verschillende laagjes, in een glas wordt geserveerd. Maar hoe wat is nu eigenlijk het geheim van een latte macchiato en hoe maak je dus die perfecte laagjes? We vertellen het je!

Gio Coffee laat je genieten van verse bonenkoffie to go

3 koffieweetjes die jij nog niet kent...

Koffie is één van de populairste energiemomenten. Zeker op de werkvloer!
Nederlanders drinken gemiddeld meer dan drie koppen koffie per dag, waarvan het meeste op kantoor. Maar wat weet je nu eigenlijk over die populaire kop koffie? Deze drie koffieweetjes weet je vast en zeker nog niet.

Koffiebonen van over de hele wereld voor koffie op kantoor

Het verschil tussen robusta en arabica koffie

Van robusta en arabica koffie heb je vast wel eens gehoord. Maar wat is het nu precies? Handig om te weten als je op zoek bent naar de ideale koffiemelange. De soort koffiebonen bepaalt namelijk de voornaamste smaak van de koffie. Ontdek de verschillen tussen arabica en robusta.

Van plantage tot koffiekopje Gio Coffee

Koffie van plantage tot kopje

Voordat jij de lekkerste koffie kunt drinken, hebben de koffiebonen al een hele weg afgelegd. Zo worden de koffiebonen met uiterste zorg verbouwd en met de hand geplukt. Vervolgens komt een proces van verwerken, branden en melangeren. Ontdek het gehele proces van plantage tot kop koffie.

Rainforest Alliance gecertificeerde koffie van Gio Coffee

Rainforest Alliance

Alle Gio Coffee koffiemelanges zijn afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerd koffieplantages. Deze koffieplantages leveren niet alleen een uitstekende kwaliteit koffie, maar beschermen tevens de natuur en dragen positief bij aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de lokale boeren.