Als we iets doen, doen we het goed. Daarom zijn al onze koffiemelanges afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Deze koffieplantages leveren niet alleen een uitstekende kwaliteit koffie, maar beschermen tevens de natuur en dragen positief bij aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de lokale boeren. Zo zorgen we ervoor dat iedereen nu, maar ook over 20 jaar, nog steeds kan genieten van goede koffie. Daarom investeren we in duurzame koffie. Want dat voelt pas echt goed.

Ongebrande koffiebonen voor de koffiemelanges voor Gio Coffee

Het belang van goede en eerlijke koffie

Rainforest Alliance is een keurmerk voor goede en eerlijke koffie. Deze organisatie staat garant voor betere arbeidsomstandigheden en duurzaamheid in dit gebied. De belangrijkste principes zijn integriteit, transparantie en respect. Rainforest Alliance heeft, met die idealen in het achterhoofd, een keurmerk ontwikkeld. Niet alleen voor producten maar ook voor plantages. Hiermee voorziet de stichting koffieboeren van een eerlijk salaris en betere werkomstandigheden. Ook verzorgt dit goede doel trainingen om de boeren duurzaam te leren verbouwen. Zo krijgen lokale ondernemers wat ze verdienen, terwijl de koffie erop vooruitgaat. De jeugd in lokale gemeenschappen krijgt onderwijs dankzij Rainforest Alliance. Een goed initiatief om de toekomst van het gebied veilig te stellen.

Met uiterste precisie geplukte koffiebonen voor Gio Coffee koffiemelanges

Hét keurmerk voor eerlijke koffie

De certificatiestandaarden sturen boeren richting het duurzaam verbouwen van hun gewassen. Ook geeft Rainforest Alliance consumenten een maatstaaf voor milieubewuste en eerlijke producten. Boerderijen die voldoen aan de standaard krijgen een officiële zegel van goedkeuring van Rainforest Alliance. Producten met deze zegel bevatten producten van gecertificeerde plantages. Deze plantages hebben te maken met grondige sociale-, economische- en milieucriteria. Voorwaarden om de biodiversiteit te beschermen, de grondkwaliteit te waarborgen en de koffieboeren te ondersteunen.

Duurzame koffie op kantoor

Koffie is één van ’s werelds meest verhandelde producten. Het is de economische ruggengraat van Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Toch hebben koffieboeren in deze gebieden het moeilijk door armoede, prijsverschillen en extreme regenval. Deze regenval is de afgelopen decennia steeds toegenomen door de klimaatsverandering. Deze factoren zorgen voor onmenselijke en onbewerkbare situaties die we samen gaan voorkomen. Rainforest Alliance zet zich daarom, naast het beschermen van arbeidsomstandigheden, ook in voor milieubewustheid.

In Europa is koffie ook een belangrijk product omdat wij simpelweg niet zonder kunnen. Werkend Nederland drinkt een hoop koffie maar staat niet altijd stil bij de oorsprong. Gio Coffee wil ieder bedrijf aan duurzame koffie helpen. Zodat je met een gerust hart kunt genieten van je koffie op kantoor.

Koffiebonen van over de hele wereld voor koffie op kantoor

Koffie voor een betere wereld

Klimaatverandering is het gevolg van overmatig uitstoten van broeikasgassen. Dit zorgt ervoor dat onze atmosfeer meer warmte vasthoudt. De agrarische sector is verantwoordelijk voor 25% van de totale broeikasgasuitstoot. In sommige tropische landen ligt dat percentage zelfs nog hoger. Rainforest Alliance geeft bedrijven en overheden rendabele alternatieven voor bijvoorbeeld ontbossing. Hiermee moedigen zij een milieubewuste handelswijze aan. Dit is belangrijk voor de toekomst om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

Ongebrande koffiebonen van Gio Coffee

De toekomst met Rainforest Alliance

Rainforest Alliance koffie helpt kinderen van alle leeftijden bij de bewustwording. Het belang van biodiversiteit vergt veel uitleg. Het materiaal wat de stichting biedt, verzorgt alle informatie over milieuproblemen voor kinderen, leraren en ouders. Ook ondersteunt de alliantie het denken in oplossingen. Om samen een betere weg in te slaan. Gelukkig is eerlijke koffie op het werk al een belangrijk onderwerp. Koffie voor bedrijven moet dan ook steeds vaker duurzaam zijn.

Duurzame koffie voor ieder bedrijf

Wij bij Gio Coffee zijn erg trots op onze samenwerking met Rainforest Alliance. Met de handen ineen geslagen steunen wij de koffieboeren en het lokale ecosysteem. Wij dragen koffieboeren een warm hart toe. Zonder hun harde werk zouden we tenslotte geen koffie kunnen drinken! Duurzame koffie voor bedrijven is dankzij dit soort initiatieven steeds beter te realiseren.

Ben je enthousiast geworden door dit verhaal en wil je meer weten over Gio Coffee bij jou op kantoor? Ontdek onze heerlijke koffiemelanges tijdens de gratis en vrijblijvende koffieproeverij of vraag een gratis proefpakket aan!

Vraag koffieproeverij aan>

Ontdek onze koffie