Gio Coffee en duurzaamheid

Impact maken op een eerlijke, duurzame manier. Wat ons betreft een must voor ieder bedrijf. Maar het begint bij onszelf. Daarom bieden wij duurzame alternatieven voor onze klanten. Onder de noemer ‘fair footprint’ doen we wat we kunnen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. 

Wat we doen aan duurzaamheid? Onze koffiemachines (of bepaalde onderdelen) krijgen een tweede leven. Zo recycleren we koffiemachine onderdelen, zoals het waterfilter of de bonenmaler. We kiezen voor duurzame materialen zoals bamboe roerstaafjes, biologisch afbreekbare afvalzakken en theezakjes. En zijn we een initiatief gestart met Seeons voor het scheiden van koffiebekers en koffiedik, om weer nieuwe producten van te maken.

Hoe werkt Seenons

Fair Footprint

Refurbishen, recyclen en het gebruik van composteerbaar plastic: we vertellen je graag meer over wat we doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bekijk hieronder de video: 
Gio Coffee werkt samen met Seenons

Circulair recyclen met Seenons

Oesterzwammen kweken, biogas produceren of zelfs pennen maken. Het kan allemaal met koffiedik. In de volksmond ook wel de koffiedrab die overblijft na het zetten van een kop bonenkoffie genoemd. Zonde dus om het koffiedik zomaar bij het grofvuil te laten verdwijnen.  

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de recycle mogelijkheden van de kartonnen koffiebekers. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Seenons. Jij verzamelt het koffiedik en/of de koffiebekers, Seenons zorgt ervoor dat het wordt opgehaald én gerecycled. Zo wordt een koffiebeker tot wel 7 keer hergebruikt en ontstaat uit het koffiedik tal van nieuwe producten.

Koffiemachine - Icoon

Refurbished koffiemachines

Keuze maken - Icoon

WeCycle

Wateraansluiting - icoon

Brita Waterfilter

Functies

Bamboe roerstaafjes

Innovatie krachtig - Icoon

Composteerbaar plastic

Met ons speciale refurbished programma geven we onze koffiemachines een tweede kans. Zonde natuurlijk om de koffiemachine zomaar weg te gooien na een contractsperiode. En beter voor het milieu! We vervangen de versleten onderdelen en reinigen de koffiemachine grondig. Binnen no time is de koffiemachine weer klaar voor gebruik. Ga jij ook voor een refurbished koffiemachine?

Weggooien is zonde! Als een koffiemachine niet meer in het refurbished programma kan, halen we er letterlijk alles uit wat nog wel gebruikt kan worden. In samenwerking met WeCycle zorgen we ervoor dat onze oude koffiemachines goed terecht komen. Zo worden zorgvuldig alle nog bruikbare onderdelen geselecteerd en de rest van de materialen wordt vakkundig gerecycled.

Een belangrijk onderdeel van iedere koffiemachine: het waterfilter! Voor een optimaal resultaat wordt het waterfilter regelmatig vervangen. De oude waterfilters gaan terug naar Brita. Daar worden de ionenwisselaars opnieuw geactiveerd, het koolstof hergebruikt en het plastic gerecycled tot bijvoorbeeld speelgoed!  

Bamboe is één van de snelst groeiende houtsoorten. Daarnaast is er weinig nodig om het goed te kunnen verbouwen. Om die reden is het één van de duurzaamste houtsoorten en kiest Gio Coffee voor bamboe houten roerstaafjes.

Het onderhouden van je koffiemachine: we houden het voor jou graag zo simpel mogelijk. Daarom hebben we speciale biologisch afbreekbare afvalzakjes, gemaakt van maïs, waarin het koffiedik wordt opvangen. Handig voor jou, want je gooit zo in een keer het volledige afvalzakje bij het GFT en je maakt ook nog eens impact op voor het milieu!  

 

Meer weten over Gio Coffee en duurzaamheid?

Meer weten over een product of over Gio Coffee? Laat hier je gegevens met je vraag of opmerking achter. Wij beantwoorden deze binnen 1 werkdag.

Persoonsgegevens:
Aanhef
Bedrijfsgegevens:
Ja, ik ga akkoord met het privacy- en cookiebeleid*
Ja, ik blijf graag op de hoogte van acties en updates vanuit Gio Coffee