Gio Coffee en duurzaamheid

Refurbishen, recyclen en het gebruik van composteerbaar plastic: we vertellen je graag meer over wat we doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Koffiemachine - Icoon
Refurbished koffiemachines
Keuze maken - Icoon
WeCycle
Wateraansluiting - icoon
Brita Waterfilter
Functies
Bamboe roerstaafjes
Innovatie krachtig - Icoon
Composteerbaar plastic

Met ons speciale refurbish programma geven we onze koffiemachines een tweede kans en jou een goede deal! Versleten onderdelen worden vervangen, de koffiemachine wordt grondig gereinigd en weer klaar gemaakt voor gebruik. Ga jij ook voor een refurbished koffiemachine?

Weggooien is zonde! Daarom zorgen we er, in samenwerking met WeCycle, voor dat onze oude koffiemachines goed terecht komen. Zo worden zorgvuldig alle nog bruikbare onderdelen geselecteerd en de rest van de materialen vakkundig gerecycled.

Een belangrijk onderdeel van iedere koffiemachine: het waterfilter! Ook deze worden aan het eind van hun levensduur gerecycled. Zo hergebruikt Brita het koolstof en recyclen ze het plastic tot bijvoorbeeld speelgoed!

Bamboe is één van de snelst groeiende houtsoorten. Daarnaast is er weinig nodig om het goed te kunnen verbouwen. Om die reden is het één van de duurzaamste houtsoorten en kiest Gio Coffee voor bamboe houten roerstaafjes.

Het onderhouden van je koffiemachine: we houden het voor jou graag zo simpel mogelijk. Daarom hebben we speciale biologisch afbreekbare afvalzakjes waarin het koffiedik wordt opvangen. Zo gooi jij het koffiedik met afvalzakje en al, eenvoudig bij het GFT afval.

Koffiebonenmachine-Baristi-100

Refurbished koffiemachines

De meeste van onze koffiemachines staan bij klanten op basis van een leasecontract. Dit betekent dat deze koffiemachines na 5 jaar vaak weer terugkeren naar ons magazijn, en de klant overstapt naar een nieuwer model met een nieuwe contractperiode. Zonde om die koffiemachines zomaar weg te gooien! Daarom hebben we een speciaal refurbished programma: we vervangen de versleten onderdelen en reinigen de koffiemachine grondig. Zo kun jij naast een nieuwe, ook kiezen voor een refurbished koffiemachine. Beter voor het milieu en een goede deal voor jou!

Gio Coffee koffiespecialist voert onderhoud uit aan een zakelijke koffiemachine

Weggooien is zonde

Weggooien: daar doen we niet aan! Ook al is een koffiemachine niet meer bruikbaar om koffie mee te zetten, er zijn altijd nog onderdelen die hergebruikt kunnen worden of waarvan we de grondstoffen terug kunnen winnen. Daarom werken we samen met WeCycle. Zij selecteren zorgvuldig alle bruikbare onderdelen uit onze oude koffiemachines en zorgen ervoor dat ze opnieuw worden gebruikt.

Van een waterfilter tot speelgoed

Om ervoor te zorgen dat de koffiemachine zo lang mogelijk meegaat, maken we gebruik van een Brita waterfilter. Het waterfilter bestaat uit koolstof, dat onder andere kalk uit het water filtert. Voor een optimaal resultaat wordt het waterfilter regelmatig vervangen. De oude waterfilters gaan terug naar Brita. Daar worden de ionenwisselaars opnieuw geactiveerd, het koolstof hergebruikt en het plastic gerecycled tot bijvoorbeeld speelgoed!

Gio Coffee Bamboe Roerstaafjes

Gebruik bamboe!

Sommige producten zijn makkelijker te vervangen voor een duurzaam alternatief dan andere, denk aan houten roerstaafjes. De beste keuze daarvoor is bamboe! Bamboe is namelijk één van de snelst groeiende houtsoorten en er is weinig nodig om het te verbouwen. Om die reden kiezen wij bij Gio Coffee voor de verkoop van bamboe roerstaafjes.

Biologisch afbreekbare afvalzakjes van Gio Coffee

Biologische afbreekbaar

Om het koffiedik in de koffiemachine op te vangen, hebben we biologisch afbreekbare afvalzakjes. De afvalzakjes zijn gemaakt van maïs en daarmee dus geschikt voor het GFT afval. Handig voor jou, want je gooit zo in een keer het volledige afvalzakje bij het GFT, en goed voor het milieu!

Meer weten over Gio Coffee en duurzaamheid?

Meer weten over een product of over Gio Coffee? Laat hier je gegevens met je vraag of opmerking achter. Wij beantwoorden deze binnen 1 werkdag.

Persoonsgegevens:
Aanhef
Bedrijfsgegevens:
Ja, ik ga akkoord met het privacy- en cookiebeleid*
Ja, ik blijf graag op de hoogte van acties en updates vanuit Gio Coffee