De prijsindexatie houdt simpelweg in dat onze koffieprijzen stijgen. Dit is een logisch (en noodzakelijk) gevolg van de huidige inflatie. Hierdoor zijn producten en processen binnen de koffieproductie duurder geworden. Hieronder zie je welke factoren er allemaal hebben meegespeeld in onze prijswijziging.

Zodra de markt normaliseert, zullen wij uiteraard ook onze koffieprijs weer aanpassen.

Dit zijn de prijsbepalende factoren

Transport

Transport

Gasprijs

Energie

Grondstofprijs

Grondstoffen

Verpakkingprijs

Verpakkingsmateriaal

Er zijn nog steeds verstoringen in de internationale supply chain. Dit zorgt niet alleen voor vertraging van leveringen, maar ook dat transportkosten van de koffieboonplantage naar branderij in prijs omhoog gaan. Daarnaast zijn de transportkosten voor het leveren van de koffiebonen (tot in de koffiehoek) ook gestegen.

Dit heb je vast gehoord de laatste tijd: de energieprijzen zijn gestegen. Gas is een brandstof die nodig is voor het branden van onze koffiebonen. Door de stijgende energiekosten is het vervaardigen van onze koffiemelanges hierdoor ook duurder geworden.

We streven altijd naar de beste kwaliteit koffiebonen én de juiste omstandigheden voor de koffieboeren. Ook de prijzen van onze grondstoffen zijn met de inflatie meegegaan en gestegen.

Koffie wordt verpakt in speciale folie om de smaak zo vers mogelijk te houden. Daarna worden de koffiezakken in een kartonnen doos bij jou aan de deur geleverd. Doordat de productie van verpakkingsmaterialen duurder is geworden, is de prijs ook toegenomen.

Stijging koffieprijs 2023

Resultaat: een aangepaste koffieprijs

De toename in kosten voor leveranciers en ons als organisatie resulteren in een prijsstijging voor onze koffiemelanges. Dit is afhankelijk van welk type koffie je bij ons afneemt. Het zorgt ervoor dat je vanaf 1 januari 2023 gemiddeld €0,02 cent per kop koffie meer uitgeeft. De bijproducten (thee, suiker, melk etc.) zullen gemiddeld met 6% stijgen.

De prijzen voor koffiemachines stijgen niet; deze blijven gelijk volgens afspraak. 

Hulphond_kind

Wat kun je van ons verwachten?

Onze missie blijven we ook in 2023 nastreven! We zorgen voor de beste kwaliteit koffie én keuze in smaak. Onze service blijft op hoog niveau: jouw koffiehoek is altijd compleet.

Daarnaast blijven we ook het komende jaar impact maken:

 • Op internationaal niveau met het Rainforest Alliance keurmerk op onze koffiebonen en theesoorten. 
 • Op nationaal niveau met Social Impact. Waarbij elke 1 cent per gedronken kop koffie naar het goede doel gaat.
 • Op lokaal niveau met onze duurzame alternatieven. Zo geven we onze koffiemachines een tweede leven. 

Gewoon, zoals je van ons gewend bent!

Veelgestelde vragen

 • Waarom worden de prijzen aangepast?

  Onze prijzen worden bepaald aan de hand van een aantal elementen die van invloed zijn op de totaalprijs. Denk aan: transportkosten, gasprijzen, grondstofkosten, kosten voor verpakkingsmateriaal en de inflatie. Wijzigingen in deze kosten, zorgen ervoor dat wij onze prijzen ook moeten aanpassen.

 • Ik ben al een tijdje klant, gelden de prijsaanpassingen voor mij ook?

  Ook wanneer je al een tijd klant bij ons bent, ontkomen we er niet aan, de koffiebonen gaan in prijs omhoog. Deze aanpassingen zijn in overeenstemming met onze algemene voorwaarden en afgestemd op de inflatiecorrectie en inkoopcondities van onze producten en diensten.

 • Wanneer gaat de prijswijziging in?

  De prijswijzigingen worden ingevoerd vanaf 1 januari 2023.

Toch nog vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Je kunt ons altijd bellen of via de chat een bericht sturen. Wil je graag dat wij contact opnemen met jou, vul dan onderstaand formulier in. Wij helpen je graag verder! 

Persoonsgegevens:
Bedrijfsgegevens:
Ja, ik ga akkoord met het privacy policy
Ja, ik blijf graag op de hoogte van acties en updates vanuit Gio Coffee