De prijsindexatie houdt simpelweg in dat onze koffieprijzen stijgen. Dit is een logisch (en noodzakelijk) gevolg van het duurder worden van verschillende processen binnen de koffie productie. Hieronder zie je welke factoren er allemaal hebben meegespeeld in onze prijswijziging. De prijsindexaties zijn tijdelijk. Zodra de markt normaliseert, zullen wij uiteraard ook onze koffieprijs weer aanpassen.

Dit zijn de prijsbepalende factoren

Transport

Transport

Gasprijs

Gas

Grondstofprijs

Grondstoffen

Verpakkingprijs

Verpakkingsmateriaal

Door het wereldwijde COVID is er een verstoring in de internationale supply chain. Dat zorgt er niet alleen voor dat leveringen vertraging oplopen. Ook de transportkosten van koffieboonplantage naar branderij zijn enorm in prijs omhoog gegaan.

Dit heb je vast gehoord de laatste tijd: de gasprijzen zijn gestegen. Gas is een brandstof die nodig is voor het branden van onze koffiebonen. Door de stijgende gasprijzen is het vervaardigen van onze koffiemelanges hierdoor ook duurder geworden.

Het belangrijkste productieland van onze koffiebonen, Brazilië, heeft door klimaatomstandigheden veel oogst verloren. Vanwege de schaarste in bonen, is het een luxe goed geworden. En daarom in prijs flink gestegen.

Koffie wordt verpakt in speciale folie om de smaak zo vers mogelijk te houden. Daarna worden de koffiezakken in een kartonnen doos bij jou aan de deur geleverd. Door de enorme hoeveelheid thuis winkelen en de oplopende schaarste in deze verpakkingsmaterialen, is de prijs toegenomen.

Prijsstijging per onderdeel

De prijsstijging in beeld

Om visueel te maken hoe de prijzen zijn gestegen. Hebben we ten opzichte van 2020 en 2021 een vergelijk gemaakt. Zoals je ziet, hebben al deze elementen een flinke stijging meegemaakt. En dat is van invloed op jouw koffieprijs.

Prijsindexatie koffieprijs jan-2022

Resultaat: een aangepaste koffieprijs

En al deze prijsstijgingen op een rij, dat zorgt ervoor dat je nu 2 cent per kopje koffie meer uitgeeft.

Laatste wijzigingen omtrent prijsindexatie

Juni 2022: Choco- en melktoppings
We hebben dit moment zo lang mogelijk geprobeerd uit te stellen, maar moeten er nu toch aan geloven: er komt een prijsstijging van 10% tot 20% op onze choco- en melktoppings. Dit komt omdat de kosten voor grondstoffen (waaronder melk), transport (denk aan brandstof) en verpakkingen (materialen en energie) ook zijn gestegen.

Wat kun je van ons verwachten?

Geen zorgen. De kwaliteit van onze koffie én ons serviceniveau blijven natuurlijk, zoals altijd, hoog. En, we komen natuurlijk onze Social Impact belofte nog steeds na. Elke 1 cent per gedronken kop koffie, wordt ook dit jaar ingezet om impact te maken. Op internationaal, nationaal en lokaal niveau. Zoals je van ons gewend bent!

Veelgestelde vragen

  • Waarom worden de prijzen aangepast?

    Onze prijzen worden bepaald aan de hand van een aantal elementen die van invloed zijn op de totaalprijs. Denk aan: transportkosten, gasprijzen, grondstofkosten, kosten voor verpakkingsmateriaal en de inflatie. Wijzigingen in deze kosten, zorgen ervoor dat wij onze prijzen ook moeten aanpassen.

  • Ik ben al een tijdje klant, gelden de prijsaanpassingen voor mij ook?

    Ook wanneer je al een tijd klant bij ons bent, ontkomen we er niet aan, de koffiebonen gaan in prijs omhoog. Deze aanpassingen zijn in overeenstemming met onze algemene voorwaarden en afgestemd op de inflatiecorrectie en inkoopcondities van onze producten en diensten.

  • Per wanneer gaat de prijswijziging in?
    De prijswijzigingen worden ingevoerd vanaf 1 februari 2022.

Toch nog vragen?

Heb je andere vragen? Of opmerkingen? Je kunt ons ook altijd bellen of via de chat een bericht sturen. Wij helpen je graag!