Jantje Beton in samenwerking met Gio Coffee

Jantje Beton is één van de goede doelen die je kunt steunen. Hoe? Simpelweg door het drinken van onze koffie! Jantje Beton geeft kinderen de gelegenheid om weer te kunnen buitenspelen en gewoon kind te zijn.

Dat doen ze door verschillende activiteiten te organiseren, waar kinderen samen kunnen spelen – dat geeft energie! Het motto van Jantje Beton luidt dan ook: elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!

Card-logo-Jantje-Beton-Gio-Coffee_v2

Inge Brans (Sr. Relatiemanager) over de samenwerking tussen Jantje Beton en Gio Coffee:

“De samenwerking tussen Jantje Beton en Gio Coffee, dat is als een stevige shot espresso - vol energie, klaar om het belang van buitenspelen voor de gezonde ontwikkeling van kinderen te stimuleren! Wij zijn heel blij met Gio Coffee als partner. Elke heerlijke kop koffie die jij drinkt draagt bij aan de kansen voor kinderen om veilig buiten te spelen, waarbij ze ontdekken, ontwikkelen en (gezond op)groeien.”

JantjeBeton_Spelen

Wie kun je helpen?

Jantje Beton zet zich in voor alle kinderen in Nederland. Doordat kinderen tegenwoordig steeds meer ‘moeten’, is er minder tijd over om te spelen. Maar dit is juist het belangrijkste onderdeel van kind-zijn!

Help mee>

Jantje-Beton-stop-nooit-met-spelen-speeltoestel

Dit is Jantje Beton

Jantje Beton noemt zichzelf dé buitenspeelexpert: daarmee zijn zij de aangewezen organisatie om kansen te creëren voor kinderen om zoveel mogelijk te kunnen spelen en genieten van hun jeugd.

Dit doen ze door grote, landelijke acties door heel Nederland te organiseren om te stimuleren om buiten te spelen. Daarnaast ondersteunen ze lokale initiatieven op straat, in de buurt en speeltuin.

En, als kers op de taart: ze leveren ook een directe bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het gebied van buitenspelen. Dat werkt lekker!

Vijf weetjes over Jantje Beton!

Social Impact Feitjes 1

Oprichting

Social Impact Feitjes 2

Koninklijke steun

Social Impact Feitjes 3

Activiteiten

Social Impact Feitjes 4

Speelruimtes

Social Impact Feitjes 5

Jaarverslag

Jantje Beton is in 1968 opgericht, omdat er steeds meer woningen werden gebouwd en er minder ruimte overbleef voor de kinderen om buiten te spelen. Dat kon anders, vond Jantje Beton!

H.K.H. Prinses Beatrix heeft zich vanaf het begin al ingezet voor Jantje Beton; ze heeft zelfs het beeldje voor de organisatie gemaakt!

Leuk weetje! Jaarlijks doen er ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton.

Alle speeltuinen, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen die zijn aangesloten bij branchevereniging LOS worden ondersteund door Jantje Beton. Dit zijn namelijk hele belangrijke speelplekken voor kinderen.

Wil je meer weten over de impact die Jantje Beton maakt?

Lees meer in het jaarverslag van dit goede doel.

""

Spaardoelen voor 2023

Met elke kop koffie die jij drinkt, schenkt Gio Coffee €0,01 cent aan het goede doel. Zo help jij mee om meer speelplekken te creëren of te renoveren. Jantje Beton stelt 4x per jaar een nieuw spaardoel op. In 2023 hebben zij het volgende bereikt:

  • Gezonde buurten
  • Landelijke buitenspeeldag
  • Pop-up speeltuinen, speelactiviteiten en speelkisten
  • Ondersteuning van speeltuinen, kinderboerderijen en vakantiekampen
""
""
1 CENT PER KOP KOFFIE NAAR JANTJE BETON!
De Nationale buitenspeeldag van Jantje Beton

Ook meedoen?

Ben je enthousiast geworden en wil je Jantje Beton ook steunen met onze koffie? Dat kan, volg de link voor meer informatie.

Help Jantje Beton>

Jantje Beton steunen door het drinken van onze koffie?

Laat hieronder je gegevens achter en vraag meer informatie aan!

Persoonsgegevens:
Aanhef
Bedrijfsgegevens:
Ja, I agree with the privacy policy
Ja, ik blijf graag op de hoogte van acties en updates vanuit Gio Coffee