Wist je dat wij Nederlanders de meeste kopjes koffiedrinken op de werkvloer? De helft van werkend Nederland zegt zelfs dat ze betere werkprestaties leveren met goede koffie op kantoor. Tijd om een goede koffiemachine aan te schaffen. Echter is het nog niet zo makkelijk om de juiste koffiemachine te vinden: jouw wensen en behoeften bepalen namelijk het type koffiemachine. Daarom helpen we je graag verder met onze stappenplan!

Kies het aantal koffiedrinkers

1. Bereken het aantal koppen koffie

Bij het kiezen van de juiste koffiemachine is de capaciteit heel belangrijk. De capaciteit heeft namelijk invloed op alle keuzes die je hierna gaat maken. Bereken dus eerst het aantal koffieliefhebbers in jouw bedrijf. Krijg je regelmatig klanten of gasten op bezoek? Neem die dan ook mee in je berekening. Gemiddeld drinken we in Nederland drie koppen koffie op de werkvloer per dag. We raden je dus aan om met dat aantal te rekenen.

Gio Coffee Collega's in overleg in een vergaderzaal

2. Bepaal de piekmomenten op de werkvloer

Nu je weet hoeveel koppen koffie er dagelijks worden gedronken, is het belangrijk om na te gaan of er piekmomenten zijn. Heb je bijvoorbeeld een groot bedrijf waarbij iedereen tegelijkertijd koffiedrinkt? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de koffiemachine een hoge zetsnelheid heeft. Op deze manier voorkom je een lange rij voor de koffieautomaat.

3. Kies de juiste zetmethode voor jouw bedrijf

Met het aantal koppen koffie en de gewenste zetsnelheid op zak, kies je de zetmethode. Je hebt de keuze uit drie zetmethodes: koffiebonen, instant en fresh brew. Een koffiebonenmachine maalt per kop koffie verse koffiebonen voor een heerlijk volle smaak. De instant koffiemachine maakt gebruik van vriesdroog koffie voor een snelle kop. Ideaal voor grote bedrijven waar veel mensen tegelijkertijd koffiedrinken. Als laatste is er nog fresh brew, de traditionele filterkoffie. Een fresh brew koffieautomaat zet door middel van voorgemalen koffie een heerlijk authentieke bak koffie.

Het is nog wel goed om te weten dat een koffiebonenmachine al lang niet meer de laagste zetsnelheid heeft. Anno nu zijn er steeds meer koffiemachines met verse koffiebonen die heel goed geschikt zijn voor ook de grotere bedrijven. Onze Lucca koffiebonenmachine zet bijvoorbeeld al in maar 20 seconden al een heerlijke kop koffie!

Gio Coffee Collega's drinken koffie in de pauze

4. Welke koffievariaties zijn bij jouw collega's favoriet?

Je komt al lange tijd niet meer weg met enkel een simpele kop zwarte koffie. Cappuccino’s en latte macchiato’s zijn niet meer weg te denken. Bijna iedere koffiemachine beschikt tegenwoordig dan ook over meerdere koffievariaties. Ga na waar de wensen liggen in jouw bedrijf. Let wel op dat niet iedere variatie op iedere koffiemachine mogelijk is! Dus wil je warme chocolademelk kunnen aanbieden, kies dan bewust voor een koffiemachine met chocolademelk optie.

Gio Coffee koffiecorner met de Lucca Lattiz

5. Kies je melksoort

Inmiddels weet je het aantal kopjes koffie, de zetmethode en de koffievariaties. Het enige wat je nog moet bepalen is het type melkschuim. Deze keuze hangt nauw samen met het onderhoud van de koffiemachine. Ga je voor heerlijke verse opschuimmelk? Hou er dan rekening mee dat je de koffiemachine vaker moet reinigen. Zo is het onderhoud bij premium melktopping 2 tot 3 minuten, bij Lattiz melk 30 tot 60 seconden en bij houdbare melk 15 tot 20 minuten.

Wil je barista kwaliteit melkschuim zonder te veel onderhoud? Dan is de Lattiz dus ideaal! Binnen handomdraai heb je daarmee een perfecte cappuccino of latte macchiato.

Bij Gio Coffee helpen we je graag om al je wensen samen te voegen tot jouw ideale koffiemachine! Wist je dat we daarnaast ook jouw volledige koffiesituatie uit handelen kunnen nemen? Zo krijg je bij ons altijd gratis onderhoud en service, en leveren we je koffie tot in het keukenkastje. Benieuwd? We vertellen je graag meer tijdens een gratis en vrijblijvende koffieproeverij.

Doe de keuzehulp>

Bekijk alle koffiemachines