Wat is fresh brew koffie?

De betekenis van fresh brew is letterlijk 'vers gebrouwen'. Maar eigenlijk kun je het beter ‘vers gezet’ noemen. Zo kun je het vergelijken met traditionele filterkoffie. Fresh brew koffie bestaat namelijk ook uit gemalen koffiebonen.  

Brandproces van koffiebonen voor Gio Coffee

Hoe wordt fresh brew koffie gemaakt?

Het maken van fresh brew koffie begint bij het branden van de koffiebonen. Dit brandproces geeft de koffiebonen een diepere smaak. Na het branden, mogen de koffiebonen een dag rusten. Hierdoor verdwijnen de gassen die door het branden zijn ontstaan.  

Als laatst worden de koffiebonen grof gemalen en vacuüm verpakt. Dit alles gebeurt om de smaak van de koffiebonen zo rijk en intens mogelijk te houden.  

Lees ook Koffie van plantage tot kop

gio-coffee-fresh-brew-koffiemachine-voor-bedrijven-display

Hoe gebruik je fresh brew koffie? 

Fresh brew koffie zet je met een speciale fresh brew koffieautomaat

Allereerst voegt de koffiemachine de juiste hoeveelheid gemalen koffie toe aan de zetkamer en laat dit in contact komen met heet water. De duur waarop dit gebeurt noemen we de extractietijd en bepaalt een belangrijk deel van de smaak van de koffie.  

Nadat de koffie haar smaak heeft afgeven, wordt deze door een filter heen geduwd. Hier scheiden we het koffiedik van de kop koffie. Dit klinkt als een lang proces, maar je geniet binnen slechts 30 seconden al van een kop fresh brew koffie. 

Bekijk de Trento Fresh Brew

Gio Coffee instant koffie voor op kantoor

Wat zijn de voor- en nadelen?

Geen enkele kop koffie is zonder voor- of nadelen. Zo is het onderhoud van een fresh brew koffiemachine net wat meer werk door het koffieresidu, oftewel koffiedik, wat achterblijft.   

Maar dat nadeel weegt zeker op tegen de voordelen van fresh brew koffie. Zo is de traditionele smaak niet te evenaren door andere zetmethodes. En heb je een extra energieboost nodig? Fresh brew koffie bevat relatief veel cafeïne door de lange extractietijd. 

Fresh brew koffie...

heeft die authentieke smaakbeleving van traditionele filterkoffie.

Welke soorten fresh brew koffie zijn er?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Geen probleem, want er zijn verschillende fresh brew koffiemelanges en zo kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete smaak!  

Ga voor een traditionele smaak met de Gio Intenso. Gegarandeerd een allemansvriend. Zin in een oppepper? Dan is de gewaagde Gio Gusto de perfecte keuze. Met noten van cacao, rood fruit en kaneel ontstaat een bijzondere smaakbeleving. 

Meer weten over fresh brew koffie?

Wil je meer weten over fresh brew koffie of over de zakelijke fresh brew koffieoplossing van Gio Coffee? We helpen je graag verder!  

Meer over fresh brew koffie>

Ontdek de Trento Fresh Brew koffiemachine

Lees ook:

Veelgestelde vragen

 • Wat is fresh brew koffie?

  Fresh brew koffie is versgemalen koffie en is te vergelijken met traditionele filterkoffie. Gemalen koffiebonen worden in de fresh brew koffiemachine in contact gebracht met water en vervolgens onder hoge druk door een (papierloze) filter gedrukt. Zo ontstaat een heerlijke kop fresh brew koffie!

 • Hoe kies ik de juiste koffiemachine op kantoor?

  Bij het kiezen van de juiste koffiemachine voor op kantoor begin je bij het berekenen van het aantal koffiedrinkers. Zo maak je een eerste voorselectie op de capaciteit die je van een koffiemachine verwacht. Daarna kies je de gewenste zetmethode, type melkoplossing en welke koffievariaties je wilt gaan drinken.

 • Is het mogelijk om een koffiemachine uit te proberen?

  Ja, dat is mogelijk! Bij Gio Coffee kun je geheel vrijblijvend een proefplaatsing (30 dagen bedenktijd) aanvragen. Op deze manier kun je samen met jouw collega’s vrijblijvend kennismaken met Gio Coffee én natuurlijk onze heerlijke koffie proeven. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

 • Is het ook mogelijk om alleen koffie af te nemen?

  Ja, dat is mogelijk! Indien je alleen onze koffie wilt afnemen, word je ingrediëntenklant. Wil je hier meer over weten? Vraag vrijblijvend meer informatie aan.