Weet jij alles over koffie?

Steeds meer mensen willen wat weten over koffie. Waar het vandaan komt en hoe je de beste koffie maakt of hoe goed koffie smaakt. Logisch, want koffie is een interessant product en achter elk kopje koffie zit een verhaal. Tegenwoordig weet bijna iedereen wel iets over koffie te vertellen. Ook jij weet waarschijnlijk wel iets over de oorsprong, de productie en koffiesoorten. Maar deze koffieweetjes zijn waarschijnlijk nieuw voor je!

Gio Coffee koffiebonenmelanges voor op kantoor

1. De duurste koffie van de wereld

De duurste koffie van de wereld komt uit Indonesië. Deze zogeheten ‘kopi lowak’ is zo kostbaar door het ingewikkelde productieproces. Het katachtige dier genaamd de Lowak krijgt de rode koffiebessen te eten. De koffiebonen worden hierna zorgvuldig weer uit de uitwerpselen van de lowak gevist. Door het fermentatie proces dat zich afspeelt in de darmen van het beest, krijgen de koffiebonen een eigenzinnige smaak. De koffiebonen worden vervolgens net als gewoonlijk gedroogd en gebrand. Een kilo ‘Kopi Lowak’ kan met gemak tussen de 200 tot 500 euro kosten.

Lees ook Waar komt koffie vandaan?

Gio Coffee koffiebonen voor op de werkvloer

2. 's Werelds grootste koffieboon

De grootste koffieboon is de ‘Maragogype’, afkomstig uit Brazilië. Deze koffieboon komt van de Maragogype-boom, of ook wel de olifantsboom. Doordat de koffieboon zo groot is ziet deze er aantrekkelijk uit. Hierdoor is het een veel verkochte koffiebonensoort.

Gio Coffee - Energie op het werk - Zakelijk koffiedrinken

3. Koffie voor de meeste energie

De energie die je krijgt van koffie, is afkomstig uit de cafeïne die erin zit. In Robusta-koffiebonen zit verreweg de meeste cafeïne. Dus als je een flinke opkikker wilt krijgen van je kopje koffie, kies dan voor koffie van Robusta-koffiebonen! Deze koffiebonen zijn afkomstig van de Robusta-koffieplant, die samen met de Arabica koffieplant behoren tot de meest gebruikte koffiesoorten. De cafeïne is overigens te danken aan het natuurlijke afweersysteem van de plant, die de stof cafeïne gebruikt om ongedierte en parasieten uit de buurt te houden.

Lees ook Het verschil tussen robusta en arabica koffie

Gratis koffieproeverij met collega's

Wil je vrijblijvend kennismaken met onze koffie? We nemen je graag mee op ontdekkingsreis. Ontdek jouw favoriete koffie samen met je collega's tijdens een gratis en vrijblijvende koffieproeverij!

Vraag een koffieproeverij aan>

Bekijk alle koffiemelanges

Veelgestelde vragen over koffie

 • Wat houdt Rainforest Alliance gecertificeerd in?

  Rainforest Alliance is een keurmerk voor goede en eerlijke producten. Ze zorgen ervoor dat een product wordt geproduceerd met respect voor mens, milieu en natuur. Bij Gio Coffee zijn alle koffie- en theemelanges Rainforest Alliance gecertificeerd.

 • Hoe bereken ik het aantal koffiedrinkers?

  Het berekenen van het aantal koffiedrinkers doe je door na te gaan wie er dagelijks koffiedrinken. In de meeste gevallen zijn dit namelijk niet alleen jouw collega’s, maar ook klanten, partners en/of gasten. Wij raden je aan om iedere 3 gasten als 1 (extra) koffiedrinker te tellen.

 • Kan ik ook suiker, melk en andere producten bestellen?

  Wij kunnen alles leveren om jouw koffiehoek compleet te maken: van suikersticks tot melkcupjes en van roerstaafjes tot een koekje bij de koffie. De bijproducten worden, net als onze koffiemelanges, uitgeleverd via onze ingrediëntenvertegenwoordigers.

 • Hoe werkt de levering van koffie en andere bijproducten?

  Koffie en andere bijproducten leveren we via onze ingrediëntenvertegenwoordigers. Zij zijn het vaste aanspreekpunt voor jou als klant en komen iedere maand op een afgesproken moment langs om alle keukenkastjes aan te vullen.

 • Is het ook mogelijk om alleen koffie af te nemen?

  Ja, dat is mogelijk! Indien je alleen onze koffie wilt afnemen, word je ingrediëntenklant. Wil je hier meer over weten? Vraag vrijblijvend meer informatie aan.