Wat voor koffie een barista is, is voor thee een theesommelier: de persoon die alles weet. Want wist jij bijvoorbeeld dat alle thee wordt gemaakt van dezelfde plant? Alleen kruidenthee, zoals Rooibos, is niet afkomstig van de Camellia Sinensis. In deze blog vertellen we je vijf dingen die jij nog niet wist over thee! 

Met uiterste precisie met de hand geplukte thee van Gio Leaves

1. Met de hand geplukt

Wist je dat thee met de hand wordt geplukt? Dit komt doordat enkel de bovenste bladeren van een volwassen theeplant kunnen worden gebruikt om er thee van te maken. Deze worden daarom voorzichtig met de hand geplukt. Je wilt immers niet de plant zelf beschadigd. Na het plukken van de bovenste bladeren duurt het 7 tot 15 dagen voordat er weer nieuwe ‘rijpe’ theebladeren zijn.

Gio Leaves theedisplay voor op kantoor

2. De perfecte temperatuur voor de perfecte smaak

Wist je dat de kwaliteit van jouw kop thee afhankelijk is van de temperatuur van het water? Zo is voor groene thee 75 graden ideaal en voor zwarte thee 100 graden perfect. Hoe goed de smaken van de thee tot zijn recht komen, is dus afhankelijk van de temperatuur van het water. Ben je benieuwd wat de ideale temperatuur is voor jouw favoriete theesmaak? Achterop ieder theezakje van Gio Leaves vind je de perfecte temperatuur.

Lees ook Wat is het verschil tussen groene, zwarte en rooibos thee?

3. Timing is belangrijk

Naast de temperatuur van het water, is ook de duur dat het theezakje in aanraking komt met het water belangrijk voor de smaak. Dit noemen we ook wel het 'laten trekken' van de thee. Als het theezakje te lang heeft getrokken, kan het bitter worden. Is het te kort in aanraking met heet water geweest? Dan geeft het vaak niet genoeg smaak af. De perfecte tijd om de thee te laten trekken, vind je op de achterkant van het Gio Leaves theezakje. 

Gio Leaves thee plantage

4. Groene thee is gezond!

Van oorsprong is thee een gezondheidsdrank. Verschillende onderzoeken beweren tegenwoordig dat groene thee de kans op hart- en vaatziekten verkleind. Daarnaast zou het ook de kans op sommige vormen van kanker verkleinen.

Sfeerbeeld-Gio-Leaves-Zwarte-Thee-Everyday-Zakelijk.png

5. All day zwarte thee

Ongeveer 75% van de theeconsumptie over heel de wereld is zwarte thee! Niet voor niets dus dat de Gio Leaves Everyday zwarte thee is. Natuurlijk valt onder zwarte thee niet alleen maar de 100% zwarte thee variant. Er bestaan natuurlijk ook veel variaties die zwarte thee als basis hebben, denk aan Earl Grey, Forest Fruits en Strawberry

Lees ook Wat is de meest gedronken thee op de werkvloer?

Ben je benieuwd geworden naar Gio Leaves en wil je het graag zelf een keer proeven? Vraag gratis en vrijblijvend een thee proefpakket aan! 

Vraag gratis proefpakket aan>

Ontdek alle theesmaken